Βγήκαν «μαχαίρια» για τον Φιλιππούση στην ΕΠΟ - Δεσμευτική η επιστολή για διεθνή διαγωνισμό


-Ενώ
FIFA, UEFA θέλουν ξένο για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή (acting CEO), ο οποίος να προσληφθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού

 

Τελικά, τι θέλει να κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος; Η τακτική του έχει προκαλέσει ερωτηματικά αλλά και ...εμφύλιο εντός της ομοσπονδίας, μεταξύ των μπλοκ του βορρά και του νότου, λόγω των χειρισμών του για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή. Τόσο στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στις 8 Σεπτεμβρίου όσο και σε αυτή της επόμενης Τρίτης (27/9) υπάρχει θέμα «ορισμός εκτελεστικού διευθυντή». Αρα, ο Μπαλτάκος δείχνει να το απολαμβάνει.

Όλα αυτά, αν και με παρέμβαση του Μαρινάκη στις 8/9 αποφασίστηκε η θέση να πληρωθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού και να μην παραταθεί η θητεία του Φιλιππούση μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Ο πρόεδρος της Super League «έσυρε» την ομοσπονδία σε αυτή την απόφαση, καθώς είχαν στείλει σχετική δεσμευτική επιστολή η FIFA και η UEFA.

Παράλληλα, οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν εντολή στην ΕΠΟ η θέση να καλυφθεί, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, από ξένο ο οποίος θα πληροί τα υψηλά στάνταρ που θα βάλουν. Η FIFA και η UEFA θέλουν να επιλεγεί ένα πρόσωπο που θα έχει εμπειρία σε άλλη ομοσπονδία ή λίγκα προκειμένου να οδηγήσει την ομοσπονδία στην ανάπτυξη. Η θέση του εκτελεστικού διευθυντή είναι «κομβική» καθώς θα τρέχει όλα τα θέματα και η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ θα χαράσσει στρατηγική.

Πρόκειται για ένα ευαίσθητο πόστο που θα αλλάζει τη δομή της ομοσπονδίας, με νέο οργανόγραμμα, και οι υπερκείμενες αρχές δεν θέλουν να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους. Για αυτό και παρακολουθούν την υπόθεση όπως προκύπτει και από επιστολές που έστειλαν, με αυτή της 22ας Φεβρουαρίου 2022 να έχει δοθεί και στη δημοσιότητα και να ξεκαθαρίζει τα περί διεθνούς διαγωνισμού.

Από τη μια υπάρχει η εντολή των FIFA, UEFA για διεθνή διαγωνισμό, από την άλλη ο «εμφύλιος». Για τον Φιλιππούση βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ των μπλοκ του βορρά και του νότου.

Η πλευρά που στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ δεν θέλει τον Φιλιππούση επειδή θεωρεί πως πρέπει να βάλει πρόσωπο της δικής του επιλογής σε αυτή τη θέση. Όμως, ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής έχει προωθηθεί από το μπλοκ του νότου που στηρίζεται από την ΑΕΚ.

Με βάση τις επιστολές των FIFA, UEFA καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει τύχη. Επειδή παρακολουθούν την υπόθεση δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν με νέα επιστολή τους πάρουν ξανά θέση επειδή στο Πάρκο Γουδή έχουν επιλεκτική μνήμη και χρειάζονται να τους τα λένε πολλές φορές. Αν μείνει ο Φιλιππούσης ή μπει άλλος-η, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, αυτό θα είναι και το τέλος της ολιστικής μελέτης.

Σχόλια