Είχαμε... βαφτίσια στη ΓΣ της ΕΠΟ: Ο μισθός Μπαλτάκου έγινε επιτροπή για αμοιβή του προέδρου!


-Ο Βασιλειάδης είχε θεσπίσει μισθό για τον Γραμμένο, τον έκοψε ο Αυγενάκης αλλά βρήκαν το παράθυρο της αποζημίωσης! Παράλληλα, γνωμοδότησε η Μπιτζούνη να γίνει επιτροπή για το ύψος της.

 

«Συζήτηση και λήψη απόφασης κατά το άρθρο 38 του καταστατικού» ήταν το θέμα νούμερο 11 της έκτακτης καταστατικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Πρόκειται για θέμα που άνοιξε... παράθυρο για την πλήρη άλωση της ΕΠΟ από τον Μπαλτάκο και παράλληλα κρύβει και κόντρα με τον Φιλιππούση σχετικά με τις αρμοδιότητές τους, αν και η κυρία Μπιτζούνη γνωμοδότησε ότι δεν υπάρχει τέτοια… σύγκρουση.

Η ΕΠΟ, μετά από εισήγηση της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, Διονυσία Μπιτζούνη προχώρησε στη σύσταση πενταμελούς επιτροπής που θα βγάλει το ύψος της αποζημίωσης στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Θα υπολογιστούν τα έξοδά του και ο χρόνος ενασχόλησης του Μπαλτάκου.

Τη… βάφτισαν αποζημίωση επειδή ο υφυπουργός Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης είχε κάνει νομοθετική παρέμβαση για να παίρνει ο Γραμμένος 5.000 ευρώ ως μισθό, όμως το 2019 ο Αυγενάκης κατάργησε τη σχετική διάταξη. Όμως, βρήκαν το …παράθυρο της αποζημίωσης με τη σφραγίδα της κυρίας Μπιτζούνη.

Η συγκεκριμένη διάταξη δίνει και υπερεξουσίες στον κ. Μπαλτάκου. Για να αμοίβεται αναβαθμίζεται ως εκτελεστικός πρόεδρος.

Ο Καραπαπάς έκανε δυο παρεμβάσεις: 1) Διευκρίνισε, χτυπώντας… καμπανάκι, ότι ο νόμος δεν προβλέπει αμοιβή για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, 2) Ζήτησε να διευκρινίσουν, όπως και έγινε, ότι δεν θα αποφασίσει η Επιτροπή για το ύψος της αμοιβής αλλά η επόμενη ΓΣ.

 

Σχόλια