Καραπαπάς: «Θα στηρίξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»


«Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα για την ΕΠΟ. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να γλιτώσουν χρήματα οι ΠΑΕ αλλά να στηρίξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς στην παρέμβασή του στην έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ, μιλώντας εκ μέρους της ΠΑΕ, σχετικά με τη διάθεση των χρημάτων από τα κομμένα ποσοστά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το 5 % στο 1 %, για το οποίο ψηφίστηκε ήδη νόμος και για τη μείωση από το 5 % στο 1 % από τα συμβόλαια των παικτών για το οποίο θα ψηφιστεί. Τα χρήματα από τα τηλεοπτικά υπολογίζεται στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο Μπαλτάκος θέλει τα χρήματα αυτά να εξακολουθεί να τα παίρνει η ΕΠΟ και να αποδίδονται μέσω αυτής. Όμως, ο Καραπαπάς τους έβαλε φρένο.

Αναλυτικά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε:

«Οσον αφορά στο 4 % από τηλεοπτικά όσο και στην περικοπή το 4 % από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ. Να διευκρινίσω ότι αυτά οι ΠΑΕ τα πληρώνουν δυο φορές, όταν έρχονται και όταν φεύγουν οι παίκτες. Αυτό θα βοηθήσει την επαγγελματική διαιτησία και θα χρηματοδοτούμε ΕΠΣ με περισσότερα χρήματα. Αν κάποια ΕΠΣ δεν θέλει, θα πάμε απευθείας στα σωματεία. Το έχουμε συζητήσει στην Σούπερ Λιγκ. Εγινε ήδη η συζήτηση στην Σούπερ Λιγκ, αντί να δίνουμε χρήματα στην ΕΠΟ και να να μη γίνονται παχυλές αμοιβές 150 ανθρώπων. Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο διαχείρισης της ΕΠΟ που δίνει μισθούς 15.000 και 20.000 ευρώ. Θα βρούμε το μηχανισμό.

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα για την ΕΠΟ αν υπάρχει καταστατικό πρόβλημα να το φτιάξουμε. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να γλιτώσουν οι ΠΑΕ αλλά να στηρίξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Πάντως, αυτό που προέκυψε είναι η σανίδα σωτηρίας του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση: «Σαφώς θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι ΕΠΣ αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μέσω Σούπερ Λιγκ. Δεν ξέρω τι θα πει η κυρία Μπιτζούνη».

Ο Μπαλτάκος είπε πως «εάν θελήσει να αλλάξει τον Νόμο για τα συμβόλαια η Πολιτεία και εάν το κάνει και για για αυτό το θέμα εμείς θα ζητήσουμε να παρέμβει η FIFA και θα πάμε για GREXIT».

Η ΕΠΟ έβγαλε ψήφισμα να δίνει η ίδια το ποσό στις ΕΠΣ.

 

Σχόλια