Η ΕΠΟ παραμένει στη... δαγκάνα της UEFA


-Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ζητεί αλλαγές στη δομή της ελληνικής ομοσπονδίας για την εκταμίευση των 12 εκατ. ευρώ

 

 

 Τζάμπα τα πανηγύρια στο Πάρκο Γουδή καθώς η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ζητεί αλλαγές στη δομή της ελληνικής ομοσπονδίας για την εκταμίευση των 12 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΠΟ παραμένει στη... δαγκάνα της UEFA. Παρά τις πιέσεις και τις διαβεβαιώσεις ότι «θα κάνουμε ότι θέλετε, θα τα φτιάξουμε όλα στην καταστατική ΓΣ του Σεπτεμβρίου» οι ξένοι είναι ανένδοτοι και δεν πείθονται. Περιμένουν πρώτα να υλοποιηθούν κάποιες αλλαγές και ύστερα να δώσουν οικονομική ανάσα στην ΕΠΟ, δηλαδή η UEFA θα ανοίξει την κάνουλα.

Μάλιστα, ενόψει της καταστατικής ΓΣ της ΕΠΟ που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου στην Ξάνθη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η FIFA και η UEFA θα στείλουν και λίστα των αλλαγών που θέλουν να ψηφιστούν και στη συνέχεια να υλοποιηθούν. Αυτές θα είναι στο πλαίσιο της νέας δομής που θέλουν να επιβάλουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει ενδεχόμενο να ζητήσουν διάταξη σχετική με την ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας και δη σχετική με την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας. Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι η Super League, με πρόσκληση Μαρινάκη, έφερε τον τέως πρόεδρο της Premier League Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, ο οποίος την Τετάρτη και τη Πέμπτη συναντήθηκε με εκπροσώπους ΠΑΕ με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ενημέρωση για τις βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν επιτυχημένες, με έμφαση στη στήριξη της ανεξαρτησίας σε όλα τα επίπεδα των πρωταθλημάτων. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στη δομή και την ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας.

Επίσης, οι FIFA, UEFA αναμένεται να ζητήσουν διεθνή διαγωνισμό για την πρόσληψη εκτελεστικού διευθυντή (acting CEO) της ΕΠΟ, όπου ο Μπαλτάκος όρισε προσωρινά τον Φιλιππούση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ενόψει της ΓΣ της Ξάνθης, η Ομοσπονδία Διαιτητών (ΟΔΠΕ) που μετονομάστηκε σε Ενωση Διαιτητών υπέβαλε αίτηση να γίνει μέλος της ΕΠΟ.  

Σχόλια