Ετοιμο το σχέδιο αλλαγών στο ποδόσφαιρο και η Κυβέρνηση κάνει ...σέντρα! – Ο πανικός της ΕΠΟ – Η Super League θα τα αναλάβει όλα με Αγγλο CEO και με τον Κλάτενμπεργκ αρχιδιαιτητή


«O Πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει “όλα τα εκκρεμή ζητήματα”» αναφέρεται στην ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με την συνάντηση (24/8) του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ τη Δευτέρα (22/8) ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές θα αφορούν στη διαιτησία και στην αθλητική δικαιοσύνη και θα είναι σύμφωνα με το «αγγλικό μοντέλο». Πρόθεση και της Κυβέρνησης αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΠΑΕ είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποκοπεί πλήρως από την ομοσπονδία.

Αυτό είναι το σχέδιο:

Η Λίγκα θα τα αναλάβει όλα με Αγγλο CEO και με τον Κλάτενμπεργκ αρχιδιαιτητή. Η επαγγελματική διαιτησία, όπως έχουμε ξαναγράψει (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) θα υλοποιηθεί στα πρότυπα της Premier League. Επίσης, θα συσταθεί και Επιτροπή Εφέσεων που θα ασχοληθεί με τις προσφυγές, σε δεύτερο βαθμό, πρωτοβάθμιων πειθαρχικών αποφάσεων που θα αφορούν στις ΠΑΕ.

Στην ΕΠΟ έχουν πάθει πανικό! Για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ινφαντίνο, στο Κατάρ, δικαιολογούνταν ότι συναντήθηκαν επειδή τάχα έμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο. Για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τσέφεριν έλεγαν ότι πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη για την κλήρωση του Champions League και έκανε στάση στην Αθήνα. Πρόκειται για αστείες δικαιολογίες, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη διεθνή ανυπαρξία τους αλλά και το γεγονός ότι η FIFA και η UEFA δεν τους δίνουν σημασία. Αλλωστε, η ΕΠΟ έμαθε από τα ΜΜΕ και για τις δυο «ποδοσφαιρικές» συναντήσεις του Πρωθυπουργού.

Σχόλια