Ανάλυση: Ο Καραντώνης και τα... κερασάκια με τον βοηθό και τον Ευαγγέλου


-Ο ρέφερι της ΕΠΣ Ημαθίας είχε σφυρίξει και το περσινό ματς στην Τρίπολη

 

«Μούδιασμα» προκαλούν οι επιλογές του Μπένετ για το ματς της Δευτέρας (29/8) Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική της Super League. Εχουμε και λέμε: 1) Το παιχνίδι θα σφυρίξει ο Καραντώνης (Ημαθίας) ο οποίος είχε διαιτητεύσει και το περσινό παιχνίδι της κανονικής περιόδου (Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2 την 4η αγωνιστική), ενώ στο ματς της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της περασμένης περιόδου Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 «έπνιξε» πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», 2) Όπως και στο περσινό ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός ένας εκ των βοηθών του Καραντώνη θα είναι ο Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) ο οποίος έκανε τρομερά λάθη, όμως ο Μπένετ τον έβαλε ξανά, 3) Σα να μην έφταναν όλα αυτά ο Αγγλος έβαλε και τον Ευαγγέλου (Αθηνών) στο VAR, έναν ρέφερι που δημιούργησε παράπονα στον Ολυμπιακό με τις αποφάσεις του.

Στον περσινό αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2 ο Καραντώνης δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Επίσης, την προηγούμενη σεζόν διαιτήτευσε Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-3 για τη 14η αγωνιστική και Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 για τα πλέι οφ. Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 58’ έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι σε χέρι του Πίρσμαν μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ. Η παράβαση είναι ξεκάθαρη και κακώς δεν την υπέδειξε ο Γκορτσίλας ο οποίος εξέτασε τη φάση στο VAR. Το χέρι έγινε πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Ο δε βοηθός Καραγκιζόπουλος ήταν απίθανος (και τιμωρήθηκε) στο περσινό παιχνίδι της Τρίπολης, σε αυτό που σφύριξε ο Καραντώνης. Στο 14' ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε γκολ με τον Σίτο, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, ένα οφσάιντ που έβγαζε μάτια. Όμως, ο Καραγκιζόπουλος δεν το υπέδειξε και έτρεξε προς τη σέντρα. Τελικά, εκτέθηκε μετά από έλεγχο του VAR, καθώς έγινε χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Όπως φάνηκε, ο Σίτο ήταν οφσάιντ την στιγμή που έγινε το σουτ του Κρέσπι πριν την απόκρουση του Βατσλίκ. Αυτό το λάθος έγινε μετά το 0-1.

Εκτέθηκε και στο 85': Κακώς ο Καραγκιζόπουλος υπέδειξε άμεσα οφσάιντ, σε βάρος του Ελ Αραμπί, έπρεπε να κάνει χρήση delay, ήταν στην ίδια ευθεία. Αν σε αυτή την φάση η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα τότε θα γινόταν ο έλεγχος από το VAR. Οι βοηθοί που υποδεικνύουν «άμεσα» τέτοιες οριακές περιπτώσεις οφσάιντ, δίνουν την εντύπωση ότι καθαρίζουν την επίθεση, που κατά 50 % (και βάλε) θα γινόταν γκολ.

Ο Καραγκιζόπουλος δίνει την εντύπωση ότι ξέρει πολύ καλά να καθαρίζει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού αφού σηκώνει άμεσα οφσάιντ χωρίς να αφήνει να εξελιχθούν οι φάσεις. Ηταν βοηθός και στο ματς της 22ης αγωνιστικής Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-3 και, κακώς, στο 33' δεν υπέδειξε οφσάιντ σε βάρος του Ντάλσιο, στην συνέχεια της επίθεσης σούταρε στην αντίπαλη εστία, απέκρουσε ο Βατσλίκ και η γηπεδούχος ομάδα κέρδισε κόρνερ. Επίσης, από την προαναφερόμενη περίπτωση βλέπουμε ότι κρίνει με δυο μέτρα και με δυο σταθμά.

Ο Ευαγγέλου ορίστηκε στο VAR του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός ενώ την πρώτη αγωνιστική σφύριξε ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0 και έδειξε 3’, αν και έπρεπε να κρατήσει πέντε λεπτά καθυστερήσεις. Είχε σφυρίξει τη φιέστα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 όπου έδειξε ότι δεν σφυρίζει 50-50. Ο Αθηναίος ρέφερι έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό σε αρκετά παιχνίδια, όμως εξακολουθούν να τον ορίζουν στους πρωταθλητές.

Δευτέρα 29/8

19.00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου),

Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος: Βλάχος (Ανατολικής Αττικής)

VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)

AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

Σχόλια