Με το όνειρο για Μπένετ θα μείνουν Μπαλτάκος και λοιποί – Η Super League προσέλαβε τον Κλάτενμπεργκ


Μεγάλα όνειρα κάνει ο Μπαλτάκος και η παρέα της «συμμαχίας» στην ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας νομίζει ότι μπορεί να επιβάλλει αρχιδιαιτητή στη Super League, πέρασε την εισήγησή του για τον Αγγλο Στέφεν Μπένετ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την επικύρωσε και η ΕΕ της ΕΠΟ. Μάλιστα, στην πρώτη ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης ψήφισε υπέρ του Μπένετ, στη δεύτερη ψήφισε «λευκό» επειδή στο συμβούλιο της ΕΠΟ εκπροσωπεί τη Λίγκα, όπως φέρεται να είπε. Όπως στην SL, προ ημερών, όταν είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με το πρόσωπο του Κλάτενμπεργκ αλλά κανείς δεν πρέπει να μένει πάνω από δυο χρόνια στην ΚΕΔ.

Κανένα πρόβλημα! Ο Μπένετ μπορεί να κάνει ορισμούς στη Γ’ Εθνική, όπου διοργανώτρια είναι η ΕΠΟ, και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που διοργανώνουν η ΕΠΣ. Μεγαλεία για την ΕΠΟ! «Εκεί εκεί στην Γ’ Εθνική» με τον Μπένετ! Αυτό κι αν είναι αναβάθμιση.

Θυμίζουμε ότι στις 12 Ιουλίου η Super League αποφάσισε να προσλάβει τον Κλάτενμπεργκ, ακόμη και αν τον διώξει η ΕΠΟ. Αναλυτικά η απόφαση: «Κατά πλειοψηφία (10 ΠΑΕ υπέρ, 2 ΠΑΕ κατά, 2 ΠΑΕ επιφυλάχθηκαν), οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League αποφάσισαν την πρόσληψη του κ. Mark Clattenburg ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δομή της επαγγελματικής διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του για λογαριασμό της Super League, εφόσον δεν παραμείνει ως επικεφαλής της ΚΕΔ, θέση την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της Super League».

Επίσης, η Super League έχει ζητήσει την αρωγή των FIFA, UEFA για την επαγγελματική διαιτησία. Για εκεί προορίζει τον Κλάτενμπεργκ.

Η επιλογή του Μπένετ είναι «πραξικόπημα». Ο Μπαλτάκος, 10’ πριν το ΔΣ διοργανώτριας, στις 12 Ιουλίου που επικύρωσε την πρόσληψη του Κλάτενμπεργκ, όχι μόνο εισηγήθηκε τον συνεργάτη του Στέφεν Μπένετ αλλά θέλει να βάλει και Ελληνες στην ΚΕΔ, «τραγουδισμένους» ρέφερι του παρελθόντος που προκάλεσαν υπέρ της «εξυγίανσης».

Πως θα προχωρήσει η λύση Μπαλτάκου από τη στιγμή που δεν θέλουν οι ομάδες; Το κλίμα στο ΔΣ της Λίγκας, στις 12/7 ήταν βαρύ για τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Μαρινάκης είχε κάνει λόγο για «μια μεθόδευση που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε να κάνουμε με δικτατορικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να κρυφτούν από κάποια ανθρωπάκια που δεν έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Από τις άλλες ΠΑΕ ειπώθηκαν τα εξής:

-Αλαφούζος (Πρόεδρος του Παναθηναϊκού): «ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ της ΕΠΟ. Είναι δυνατόν να δεχόμαστε ένα καπέλο από την ΕΠΟ; Εμείς θα πούμε τι θα γίνει και κανείς άλλος».

-Μπουτσικάρης (Αντιπρόεδρος Παναθηναϊκού): «Οι χειρισμοί της ΕΠΟ είναι ο ορισμός της προσβολής απέναντι μας. Δεν μπορεί να είμαστε το 90% των εσόδων τους και το 10 % των αποφάσεων».

-Άρης: «Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται κάτι τέτοιο με αυτό τον τρόπο».

-Γιώργος Σπανός (Πρόεδρος Ατρομήτου): «Βλέπω ότι πήρε εντολή να καρατομήσει τον Κλάτενμπεργκ».

-Αστέρας: «Υπουλη και υστερόβουλη ενέργεια της ΕΠΟ κατά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

-Ιωνικός: «Πρόκειται για καρατόμηση χωρίς κανόνες».

-ΠΑΣ Γιάννινα: «Ναι στον Κλάτενμπεργκ και όχι σε όλα αυτά που μεθόδευσε η ΕΠΟ με αυτό τον άθλιο τρόπο».

Σχόλια