Νέα κατάσταση στο ποδόσφαιρο: Μαρινάκης και Super League απέναντι στην ΕΠΟ


Ο κύβος ερρίφθη! Με την εκλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Super League άρχισε να δημιουργείται νέα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα ορίζει τους κανόνες και εγγύηση αποτελεί η παρουσία του ηγέτη Ολυμπιακού.

Ηδη, η εικόνα είναι εμφανής σε όλους τους φιλάθλους, καθώς η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας του ποδοσφαίρου είναι το 90 % του αθλήματος και το δείχνει. Πλέον πέρασαν οι εποχές που όλοι έβλεπαν την ΕΠΟ «να παίζει μπάλα μόνη της» και να μην υπάρχει κανείς να τη μαρκάρει ή και να σκοράρει. Αναφερόμαστε στην τωρινή ομοσπονδία με τη γνωστή κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο Γουδή.

Οι πρώτες μέρες της προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Super League οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ποδόσφαιρο θα αλλάξει και ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η ΕΠΟ έχει απέναντί της τον Μαρινάκη και τη Super League και δεν πρόκεται να την ανεχθούν.

Ηδη, οι ΠΑΕ «βράζουν» επειδή ο Μπαλτάκος αποφάσισε μόνος του για αρχιδιαιτητή, θέλει τον Μπένετ, τον συνεργάτη του Κλάτενμπεργκ και όχι τον ίδιο τον Κλάτενμπεργκ! Βέβαια, προκύπτει το ερώτημα πως είναι δυνατόν να θεωρείται πετυχημένος ο συνεργάτης του αρχιδιαιτητή και όχι ο ίδιος ο αρχιδιατητής;

Στο... κάδρο μπήκαν και οι σχέσεις των ΠΑΕ της Super League με την ΕΠΟ. Η πρώτη αποφάσισε τη στελέχωση ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστεί «το στρατηγικό σχεδιασμό για την αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας της διαιτησίας, την εγκαθίδρυση συστήματος επαγγελματικής διαιτησίας και την εν γένει θεσμική ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου». Συμπέρασμα; Υπάρχει πεδίο αντίδρασης.

Για να δείτε πόσο μεγάλη δραστηριότητα έχει αναπτύξει η Super League αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μαρινάκης εξελέγη πρόεδρός της στις 24 Ιουνίου και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το συμβούλιο εκείνης της μέρας, μετέπειτα έγιναν τρία ΔΣ και μια ΓΣ! Αυτό δείχνει και τη διάθεση του ηγέτη του Ολυμπιακού να προσφέρει ως πρόεδρος της διοργανώτριας στο σύνολο του ποδοσφαίρου και ως γνωστόν ο Μαρινάκης δεν χάνει. Επιπλέον, με όλη αυτή τη δραστηριότητα αποδεικνύει ότι έχει προτάσεις, έχει και σχέδιο.

Δεν γίνεται η ΕΠΟ να μη δώσει τα στοιχεία που ζήτησε ο πρόεδρος της Super League και οι ΠΑΕ. Η Λίγκα είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της ΕΠΟ και έχει δικαίωμα ελέγχου για να διαπιστώσει αν τα χρήματα που δίνουν οι ΠΑΕ, σύμφωνα με υπολογισμούς πριν από τέσσερα χρόνια ήταν άνω των 10 εκατ. τον χρόνο, διατίθενται για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Σχόλια