Κοινό μέτωπο με τον Μαρινάκη στη Super League: Ιδού οι αποδείξεις


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η Super League είναι το ίδιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας εμπιστεύεται τον ηγέτη του Ολυμπιακού στο τιμόνι της διοργανώτριας και η στήριξη εκφράζεται από μια σειρά αποφάσεων. Αυτές αφενός δείχνουν ότι ο πρόεδρος της Super League έχει σχέδιο για το μέλλον αφετέρου ότι οι ομάδες τον εμπιστεύονται.

Δεν χρειάζεται να φτάσουμε μακριά. Τα συμβούλια που έγιναν μέχρι τώρα επιβεβαιώνουν το καλό κλίμα στις τάξεις της Super League όπως και την αισιοδοξία ότι έχει ξεκινήσει το δρομολόγιο για να φτάσει στο σημείο όπου θα ανταγωνίζεται τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Ιδού και οι σχετικές αποφάσεις:

1) Οι ΠΑΕ είπαν «ναι» σε επιστολή στις FIFA, UEFA για την επέκταση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ για τα δυο επόμενα έτη και για την επαγγελματική διαιτησία, 2) Συμφώνησαν για επιτροπή που θα εξετάσει την αποκοπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ, όπως επίσης και τις οικονομικές σχέσεις με την ομοσπονδία, 3) Στήριξαν τον Μαρινάκη και για να σταλεί επιστολή στην ΕΠΟ, με την οποία η Λίγκα ζητεί οικονομικά στοιχεία από την ομοσπονδία, όπως επίσης και γραφείο με την ιδιότητα του β’ αντιπροέδρου της ομοσπονδίας.

-Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στις 5 Ιουλίου στις FIFA, UEFA η Super League τονίζει ότι προσβλέπει στην επείγουσα αρωγή των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών για την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας και τη διετή επέκταση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα θητεία του Αγγλου ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες, ενώ η σέντρα του πρωταθλήματος θα γίνει στις 20/8.

- «Ομάδα εργασίας αποτελούμενη από την αναπλ. πρόεδρο του Δ.Σ. (σ.σ. την Κάτια Κοξένογλου) και στελέχη ΠΑΕ-Μελών της Super League θα επεξεργαστεί, το συντομότερο δυνατόν, το στρατηγικό σχεδιασμό για την αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας της διαιτησίας, την εγκαθίδρυση συστήματος επαγγελματικής διαιτησίας και την εν γένει θεσμική ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου» αναφέρει η απόφαση που πάρθηκε στις 12 Ιουλίου, όταν και επίσημα μπήκε στην ατζέντα η αναθεώρηση των σχέσεων με την ΕΠΟ.

- Είναι απόφαση του ΔΣ της Λίγκας η επιστολή που έστειλε ο Μαρινάκης στις 14 Ιουλίου στην ΕΠΟ και με την οποία ζητεί αναλυτικά στοιχεία για υπαλλήλους μισθοδοσίες, συμβάσεις, χορηγίες και λίστα εισπράξεων από τις FIFA, UEFA. Αυτή η απόφαση είναι «κομβική» επειδή δείχνει έμπρακτη διάθεση στήριξης όπως και δημιουργία μετώπου για να έρθει η νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μακριά από αγκυλώσεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες.

 

 

 

 

Σχόλια