Ουπς! – Ο Μπαλτάκος ανακάλυψε κρατική παρέμβαση! – Αν και η SL αιτήθηκε την κατάθεση τροπολογίας για τη μείωση του ποσοστού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα – Το ποδόσφαιρο δεν είναι τσιφλίκι της ΕΠΟ


-Γιατί δεν δήλωσε ότι ο Ινφαντίνο χαρακτήρισε «εξαιρετική επιλογή» τον Μπένετ όπως διέρρευσαν πριν μερικές μέρες; Χα, χα, χα!

 

-«Δεν ήμουν στην κλήρωση της Super League γιατί δεν έλαβα πρόσκληση. Όχι μόνο εγώ, κανένας από την ΕΠΟ. Να ρωτήστε τους ανθρώπους της Λίγκας το γιατί».

Λογικά, θεωρούν ότι δεν υπάρχει ΕΠΟ, όπως και πρόεδρος της ΕΠΟ. Σιγά μην απολογηθούν κιόλας. Ξέχασε τους «κεραυνούς» εναντίον του όταν λίγο πριν το ΔΣ της 12ης Ιουλίου όπου η συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε ότι θέλει αρχιδιαιτητή τον Κλάτενμπεργκ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί τον Μπένετ; «Μεθόδευση», «δικτατορικές αντιλήψεις», «καπέλο από την ΕΠΟ», «ο ορισμός της προσβολής», «πήρε εντολή», «ύπουλη ενέργεια», «καρατόμηση χωρίς κανόνες», «άθλιος τρόπος» είναι κάποια από αυτά που ειπώθηκαν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

- «Εγώ δεν θέλω να οξύνω τα πράγματα»...

Τότε γιατί σχετικά με τη στελέχωση της ΚΕΔ άκουσε μόνο τις σφοδρές αντιδράσεις της ΑΕΚ για τον Κλάτενμπεργκ, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, και όχι αυτό που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ;

-«Δεν μπαίνω ποτέ στον ρυθμό του άλλου. Αν απαντήσεις, θα απαντήσει και ο άλλος και θα μπεις στον ρυθμό του. Ολοι οι προπονητές που γνωρίζω λένε το ίδιο».

Είναι προπονητές ποδοσφαίρου ή μπάσκετ;

-«Εξέπληξε πολύ κόσμο ότι δεν κλήθηκε κανείς από την ΕΠΟ»

Αυτό θα ίσχυε, αν γινόταν τον αντίθετο.

-«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση σε θέματα της Ομοσπονδίας. Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ».

Υποχώρηση όχι, διοικούσα ναι! Οσο για τη διαιτησία, πριν λίγο καιρό δεν μας έλεγε ότι υπάρχει επιτροπεία;

-«Εμείς θα πούμε στην UEFA ότι είναι ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στην ΕΠΟ. Θα ρωτήσουμε τι έχουν να πουν για την παρέμβαση στο καταστατικό, το οποίο το έχουν εγκρίνει»

Να, και ο πανικός του προέδρου της ΕΠΟ! Γιατί δεν το λέει στη FIFA που είναι αρμόδια για το αυτοδιοίκητο και παράλληλα όπως διαδίδουν ο Ινφαντίνο συμφωνεί με αυτά που κάνουν; Για τη διαιτησία είναι αρμόδια η UEFA. Ποια κρατική παρέμβαση; Η SL αιτήθηκε την κατάθεση τροπολογίας για τη μείωση του ποσοστού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τσιφλίκι της ΕΠΟ. Η SL είναι ένωση της ΕΠΟ, ενώ σύμφωνα με την ολιστική μελέτη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για θέματα που το αφορούν. Για την ΕΠΟ υπάρχει αυτοδιοίκητο και όχι για τη Super League; Με ποιο κριτήριο γίνεται αυτός ο διαχωρισμός;

-Για το αν υπάρχει σύμπραξη Μαρινάκη-Αυγενάκη απάντησε: «Το βλέπουν όλοι».

Πάμε πάλι από την αρχή. Ο Αυγενάκης υλοποιεί εισηγήσεις της Super League που προκύπτουν από αποφάσεις. Άλλοι έχουν κατηγορηθεί για «δικτατορικές αντιλήψεις»!

-«Για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα είναι αρχιδιαιτητής ο Μπένετ».

Γιατί δεν δήλωσε ότι ο Ινφαντίνο χαρακτήρισε «εξαιρετική επιλογή» τον Μπένετ όπως διέρρευσαν πριν μερικές μέρες; Χα, χα, χα!

 

Αναλυτικά:

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σχολίασε στο Metropolis 95.5 το γεγονός ότι κανείς από την Ομοσπονδία δεν κλήθηκε στην κλήρωση της Super League 1, αλλά και την μείωση του ποσοστού από τα τηλεοπτικά που δικαιούται η ΕΠΟ.

 «Δεν ήμουν στην κλήρωση της γιατί δεν έλαβα πρόσκληση. Όχι μόνο εγώ, κανένας από την ΕΠΟ. Να ρωτήστε τους ανθρώπους της Λίγκας το γιατί. Ουτε καν το είχα σκεφτεί. Οταν ρώτησα τελευταία μέρα μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόσκληση. Εγώ δεν θέλω να οξύνω τα πράγματα, ούτε να ρίχνω επιθετικές κορώνες. Το αφήνω στην κρίση του κόσμου» είπε αρχικά και συνέχισε:

 «Δεν είναι θέμα προσωπικό με τον κ. Μαρινάκη. Είναι κάτι που αφορά την Λίγκα. Δεν έχω καμία όρεξη να έχω αντιπαλότητα με κανέναν. Ο κάθε άνθρωπος, η κάθε ομάδα έχει έναν ρυθμό. Όταν ακολουθείς τον δικό σου ρυθμό δεν χάνεις ποτέ. Αν ακολουθήσεις τον ρυθμό του άλλου θα χάσεις. Δεν μπαίνω ποτέ στον ρυθμό του άλλου. Αν απαντήσεις, θα απαντήσει και ο άλλος και θα μπεις στον ρυθμό του. Ολοι οι προπονητές που γνωρίζω λένε το ίδιο.»

Τόνισε, ακόμη, ότι: «Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να κάνω τον... τροχονόμο. Θα εφαρμόσω το καταστατικό της ΕΠΟ. Ρωτήστε τον Αυγενάκη γιατί ήταν αυτός στην κλήρωση και όχι κανείς από εμάς. Εξέπληξε πολύ κόσμο ότι δεν κλήθηκε κανείς από την ΕΠΟ και δίνει ένα τέμπο αντιπαλότητας που εγώ δεν θέλω να μπω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση σε θέματα της Ομοσπονδίας. Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ. Αν του χρόνου αποφασίσουμε να γίνει επαγγελματική τότε θα το δούμε. Προσωπικά συμφωνώ και εγώ. Το καταστατικό της ΕΠΟ λέει ότι δικαιούται 5% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εμείς θα πούμε στην UEFA ότι είναι ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στην ΕΠΟ. Θα ρωτήσουμε τι έχουν να πουν για την παρέμβαση στο καταστατικό, το οποίο το έχουν εγκρίνει.»

Για το αν υπάρχει σύμπραξη Μαρινάκη-Αυγενάκη απάντησε: «Το βλέπουν όλοι, αλλά δεν θέλω να μπω σε τέτοια αντιπαράθεση.»

Για την επιλογή του Μπένετ σημείωσε: «Για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα είναι αρχιδιαιτητής ο Μπένετ. Θα υπάρξει και ένας σύμβουλος, ένας Αυστριακός αρχιδιαιτητής. Θα παίρνει όλες τις εκθέσεις, θα βλέπει τα βίντεο και θα κρίνει τις διαιτησίες. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν άλλοι τρεις ή τέσσερις, οι οποίοι θα ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το γυναικείο και την εκπαίδευση των διαιτητών.»

Σχόλια