Παρασκευή εξελίξεων ή... τορπίλης


-Πρόκληση αν περάσει η πρόταση Μπαλτάκου για τον Μπένετ στην ΚΕΔ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της
Super League θέλει τον Κλάτενμπεργκ.

 

 

Θα το δούμε κι αυτό! Δυο συνεδριάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ μέσα σε μια μέρα και ενδιάμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου! Τα έχει προγραμματίσει η ΕΠΟ για την Παρασκευή (22/7). Η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας θα συνεδριάσει στις 12:00 και στις 18:00, αντίστοιχα, ενώ στις 15:00 θα συνεδριάσει η ΕΕΠ.

Είναι μέρα εξελίξεων για την ΚΕΔ. Είναι Παρασκευή εξελίξεων ή... τορπίλης. Σε όλες τις προαναφερόμενες συνεδριάσεις αναμένεται να δώσει το παρών ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος θα ακούσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο να εισηγείται τον Μπένετ για την προεδρία της ΚΕΔ ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της θέλει τον Κλάτενμπεργκ.

Θα είναι πρόκληση αν περάσει η πρόταση Μπαλτάκου για τον Μπένετ. Η Super League είναι αυτή που πρέπει να αποφασίζει για θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ένα από αυτά ποιος θα κάνει ορισμούς στους αγώνες της.

Επίσης, η διαιτησία βρίσκεται υπό επιτροπεία και από το 2016 η FIFA και η UEFA αποφασίζουν για τους αρχιδιαιτητές. Ο Κλάτενμπεργκ ήρθε με τις ευλογίες της FIFA και της UEFA ενώ ο Μπένετ είναι συνεργάτης του. Δηλαδή, απέτυχε ο προϊστάμενος και πέτυχε ο υφιστάμενος; Δεν έχει λογική η επιλογή του Μπαλτάκου που κανονικά θα έπρεπε να ρωτήσει τις FIFA, UEFA σχετικά με τον Κλάτενμπεργκ ή να ζητήσει λίστα, αν και τα εξηγεί όλα η δήλωσή του «τι να κάνω όταν οι αντιδράσεις της ΑΕΚ (σ.σ. για τον Κλάτενμπεργκ) ήταν τόσο σφοδρές».

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στις 5 Ιουλίου στις FIFA, UEFA η Super League τονίζει ότι προσβλέπει στην επείγουσα αρωγή των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών για την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας και τη διετή επέκταση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα θητεία του Αγγλου ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες, ενώ η σέντρα του πρωταθλήματος θα γίνει στις 20/8.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Η πρώτη (12:00) Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μεταξύ άλλων έχει δυο σημαντικά θέματα, καθώς θα εκλέξει αντιπρόεδρο (τον Γαβριηλίδη της ΕΠΣ Θράκης αντί του Κουπτσίδη που αντικαταστάθηκε), ενώ θα εγκρίνει και τον κανονισμό διαιτησίας (δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης, απλά ενημερώνεται). Τον κανονισμό διαιτησίας δημιούργησε ο Κλάτενμπεργκ.

Η δεύτερη (18:00) ΕΕ της ΕΠΟ θα επικυρώσει τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (15:00) για την ΚΕΔ (ο Μπαλτάκος θέλει Μπένετ, η Λίγκα τον Κλάτενμπεργκ), για τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού, για τον ΚΑΠ, όπως και για την προκήρυξη του κυπέλλου.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο υπάρχει διαφωνία μεταξύ της Super League και της Super League 2 αφού οι προκηρύξεις τους δεν ταιριάζουν σχετικά με τις θέσεις ανόδου υποβιβασμού και τη λύση θα δώσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Η πρώτη τη τάξει κατηγορία πριν μερικές μέρες αποφάσισε να ισχύει ότι και πέρσι, μια ομάδα να υποβιβάζεται απευθείας και μια μέσω των μπαράζ. Χθες η SL 2 στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων ΠΑΕ από κάθε όμιλο. Δηλαδή, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία θέλει οι πρωταθλητές των δυο ομίλων να ανεβαίνουν απευθείας και μια ακόμη ομάδα που θα προκύπτει από μπαράζ μεταξύ των δεύτερων να δίνει νέο μπαράζ, για μια θέση, με τη 12η ομάδα της SL. Στην αρχή ήθελαν να ανεβαίνουν δυο ομάδες, όμως ο Μπαλτάκος δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση για μια ακόμη.

Ο Μπαλτάκος στηρίζει την προκήρυξη της Super League 2 επειδή η «συμμαχία» έχασε έδαφος στην πρώτη κατηγορία και θέλει να «τιμωρήσει» τις ομάδες. Μπορεί οι ΠΑΕ της κατηγορίας να είναι πολλές, όμως η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχει αδειοδότηση.

Σχόλια