Ηχηρό «όχι» Μαρινάκη στην αλλαγή υποβιβασμού-προβιβασμού


-Κάθετα αντίθετος ο πρόεδρος της Super League στην ανατροπή όσων ίσχυαν μέχρι τώρα

 

Την έντονη αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη συνάντησε η αλλαγή όσων ισχύουν για τον υποβιβασμό προβιβασμό των ομάδων. Το «όχι» του προέδρου της Super League, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ήταν ηχηρό καθώς είναι κάθετα αντίθετος.

Παρά την σφοδρή αντίδραση του Μαρινάκη πέρασε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ η προκήρυξη της Super League 2 για τις θέσεις ανόδου-υποβιβασμού. Η προκήρυξη προβλέπει την απευθείας άνοδο δύο ομάδων από την Super League 2 (σ.σ. να ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλητες των δυο ομίλων) στη Super League. Επίσης, τρίτη ομάδα της ίδιας κατηγορίας, που θα βγαίνει από μπαράζ μεταξύ των δυο δεύτερων της SL2,  θα δίνει κι άλλο μπαράζ με τον 12ο της μεγάλης κατηγορίας.

Αυτή η εισήγηση έγινε δεκτή με ψήφους 8-5 (διαφώνησαν ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της μεγάλης κατηγορίας, δηλαδή των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Η Super League δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα σε σχέση με πέρσι δηλαδή ο 14ος να υποβιβάζεται απευθείας και ο 13ος να δίνει μπαράζ παραμονής.

Η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που συνεδριάζει το απόγευμα της Παρασκευής (22/7)…

Σχόλια