ΕΠΣ Μακεδονίας κατά ΕΠΟ λόγω «οικονομικού στραγγαλισμού»! – Και επίθεση στον Μπαλτάκο


-Σχόλιο: Η
Super League ετοιμάζει σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης των ΕΠΣ, ενώ η ΕΠΟ εφαρμόζει πολιτική αφαίμαξης

-Τρομερά πράγματα από Μπαλτάκο, Φιλιππούση, "γκρεμίζουν" τις ΕΠΣ για να σωθεί η ΕΠΟ!

-Θα ακολουθήσουν επιστολές και από άλλες ενώσεις

-Αιτία των... μέτρων σε βάρος των ΕΠΣ το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα της ομοσπονδίας

 

 

 

Επίθεση στην ΕΠΟ από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Αιτία αποτελεί η κατανομή των παραβόλων από τις μετεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που οδηγεί σε στραγγαλισμό των ΕΠΣ, όπως αναφέρει η ΕΠΣ Μακεδονίας σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Αναλυτικά:

Η απόφαση αυτή οδηγεί σε στραγγαλισμό των ΕΠΣ καθώς μειώνονται δραματικά τα έσοδα τους. Τα έσοδα από τα παράβολα αιτήσεων μεταβολών των ποδοσφαιριστών αποτελούσαν τον κινητήριο μοχλό της λειτουργίας των ΕΠΣ αφού από αυτά τα έσοδα καλύπτονταν μέρος των εξόδων τους δεδομένου ότι οι επιχορηγήσεις της ΕΠΟ δεν ανταποκρινόταν ούτε στο 20% των αναγκών λειτουργίας τους. Τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη μας μειώνονται είτε λόγω του απαράδεκτου νόμου Αυγενάκη είτε λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με αποτέλεσμα να υπάρχει και από τη συμμετοχή των σωματείων απώλεια εσόδων.

Η πρόταση της ΕΠΣ Μακεδονίας είναι ο καταμερισμός των ποσοστών που αφορά τις ΕΠΣ να γίνει 80% υπέρ και υπέρ ΕΠΟ 20% προκειμένου να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι τη έκτακτη ΓΣ της Ξάνθης η καταβολή ποσοστού υπέρ ΕΠΟ από τα παράβολα αιτήσεων μεταβολών να γίνει έναντι λογαριασμού και να εισαχθεί η πρόταση μας ως θέμα. Ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί από το σώμα να γίνει και η σχετική εκκαθάριση των ποσοστών υπέρ ΕΠΟ και ΕΠΣ.

 

 

 

Δημητριάδης: «Ο Μπαλτάκος πρέπει να δώσει απαντήσεις για την συνάντηση με Αυγενάκη - Κάποια πράγματα ενοχλούν πολύ»

«Ενοχλημένος» με την στάση Μπαλτάκου δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης , μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Με αφορμή την συνάντηση Αυγενάκη-Μπαλτάκου , ο πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Υπάρχουν θετικά στην συνάντηση αυτή, ωστόσο ο κύριος Μπαλτάκος θα πρέπει να αναφέρει , και σε εμάς τα θέματα που συζητήθηκαν όταν συναντηθούμε στην συνέλευση του Σεπτεμβρίου» συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τον Μπαλτάκο, γιατί κάποια θέματα ενοχλούν πολύ».

Αναφερόμενος και στο θέμα των μητρώων, που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τους συλλόγους της ΕΠΣΜ, δήλωσε πως «Πίσω από τα σωματεία υπάρχουν παιδιά με όνειρα, που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα να τους τα στερούμε», τονίζοντας παράλληλα πως με την παράταση ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήθελε να πετύχει κάτι συγκεκριμένο, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίζει.

Σχόλια