Οι πίνακες διαιτησίας και ο κανονισμός δείχνουν και την επιτροπεία


Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι υπάρχει επιτροπεία στη διαιτησία είναι ότι ο Κλάτενμπεργκ έβγαλε πίνακες και δεν ρώτησε την ΕΠΟ. Επίσης, στο Πάρκο Γουδή πήγαν να αντιδράσουν, με το να μην τους ανεβάζουν στο σάιτ της ομοσπονδίας, κάτι που έγινε μετά από έξι ώρες και έπειτα από παρέμβαση των FIFA, UEFA.

Το να μην έχει λόγο η ΕΠΟ στους πίνακες διαιτησίας μπήκε στον κανονισμό διαιτησίας, μετά από απαίτηση των υπερκείμενων αρχών, δηλαδή η ΕΠΟ «αποβλήθηκε» με κομψό τρόπο από τη διαιτησία. Η ομοσπονδία, απλά, ενημερώνεται. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Γενικά, για όλα τα θέματα διαιτησίας «κυρίαρχη» είναι μόνο η ΚΕΔ και για αυτό ο εκάστοτε αρχιδιαιτητής, πριν ο Περέιρα και τελευταία ο Κλάτενμπεργκ, έδινε το παρών στην ΕΕ της ΕΠΟ όταν επρόκειτο να συζητηθεί θέμα διαιτησίας.

Η ΕΠΟ ξενοίκιασε το σπίτι του Κλάτενμπεργκ στη Γλυφάδα, όμως αυτό δεν λέει κάτι. Αλλωστε, θεωρεί ότι 31 του μήνα, ο Αγγλος μπορεί να φύγει. Όμως, υπάρχει ενδεχόμενο να μείνει με παρέμβαση των FIFA, UEFA ακόμη και το ενδεχόμενο να διαλέξει ο Μπένετ το σπίτι του Κλάτενμπεργκ σε περίπτωση που τον πάρουν για να κάνει ορισμούς στη Γ’ Εθνική ή να ασχοληθεί με την παραγωγή διαιτητών. Η μπορεί να το νοικιάσει η Λίγκα για λογαριασμό του Κλάτενμπεργκ, επειδή η απόφαση του ΔΣ της διοργανώτριας αναφέρει ότι:

«Κατά πλειοψηφία (10 ΠΑΕ υπέρ, 2 ΠΑΕ κατά, 2 ΠΑΕ επιφυλάχθηκαν), οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League αποφάσισαν την πρόσληψη του κ. Mark Clattenburg ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δομή της επαγγελματικής διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του για λογαριασμό της Super League, εφόσον δεν παραμείνει ως επικεφαλής της ΚΕΔ, θέση την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της Super League».

Την Παρασκευή (22/7) στην ΕΕ της ΕΠΟ θα εγκριθεί και ο κανονισμός διαιτησίας. Η ΕΕ της ΕΠΟ απλά ενημερώνεται. Ούτε σε αυτόν η ΕΠΟ μπορεί να παρέμβει. Επιπλέον ο κανονισμός είναι του Κλάτενμπεργκ αλλά εγκρίθηκε από τις FIFA, UEFA.  

 

Σχόλια