Απόφαση-έκτρωμα για Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη


-Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε ότι δεν είναι πειθαρχικώς ελεγκτέοι και απορρίφθηκε η καταγγελία της ΑΕΛ 
-Για την υπόθεση των αδειοδοτήσεων των ομάδων της SL 2 έμειναν δυο μήνες εκτός ποδοσφαίρου εξαιτίας της πρωτόδικης τιμωρίας με τρίμηνη αργία από την Επιτροπή Δεοντολογίας
-Επιστρέφουν στην ΕΕ της ΕΠΟ

 

Εκτρωμα, με δεδομένο ότι δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τους Παναγιώτη Δημητρίου, Αστέριο Αντωνίου και Κλέαρχο Τζαφέρη. Πιο συγκεκριμένα έκρινε ότι δεν είναι πειθαρχικώς ελεγκτέοι για την υπόθεση των αδειοδοτήσεων των 10 ομάδων της Super League 2 (Θεσπρωτός, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Επισκοπή, Ιαλυσός, Σαντορίνη, Αιγάλεω και Ένωση Πανσπροπυργιακού). Θυμίζουμε ότι αρχικά είχαν τιμωρηθεί με τρεις μήνες απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, μετά από καταγγελία της ΑΕΛ. Επίσης θυμίζουμε ότι είχαν εκπέσει από το προεδρείο, καθώς ο Δημητρίου ήταν αναπληρωτής πρόεδρος, ο Αντωνίου αντιπρόεδρος και ο Τζαφέρης ταμίας.

Αναλυτικά  η απόφαση:

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά τις εφέσεις των Κλεάρχου Τζαφέρη, Παναγιώτη Δημητρίου και Αστερίου Αντωνίου.

Εξαφανίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Απορρίπτει την καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ ως αβάσιμη κατ’ ουσίαν.

Κρίνει ότι οι εκκαλούντες δεν είναι πειθαρχικώς ελεγκτέοι.

-Σύμφωνα με το μπλογκ dikografies το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

"Ειδικότερα, δεν απεδείχθη παράκαμψη των κανονισμών, προς εύνοια συγκεκριμένων ΠΑΕ, οι οποίες, εξάλλου, δεν εντοπίζονται σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ή σε ένα συγκεκριμένο όμιλο ενδεχομένως κοινών συμφερόντων, ούτε προκύπτει κάποιο όφελος των εκκαλούντων από την ως άνω ενέργεια, αλλά αντιθέτως διαφαίνεται η προσπάθεια να εναρμονίσουν τις νέες συνθήκες που έθεσε ο Ν. 4809/21 με το ήδη ισχύον καθεστώς".

Ενώ καταλήγει:

"Σύμφωνα με τις ανωτέρω παραδοχές έσφαλε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και πρέπει να γίνουν δεκτές οι κρινόμενες εφέσεις ως βάσιμες και κατ’ ουσίαν, να 12 εξαφανισθεί η 5/2022 απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, κατά το μέρος που πλήττεται με τις ανωτέρω εφέσεις, ήτοι ως προς την β’ ποινή της απαγορεύσεως ενασχολήσεως των εκκαλούντων, με κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, να διακρατηθεί η υπόθεση από την παρούσα Επιτροπή, να δικασθεί η υπ’ αριθμόν πρωτ. ΕΠΟ 23252/2021 καταγγελία της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ και να απορριφθεί αυτή ως κατ’ ουσίαν αβάσιμη, αφού δεν κρίθηκαν πειθαρχικώς ελεγκτέοι οι εκκαλούντες".


 

Σχόλια