Νέο άδειασμα των ΠΑΕ στην ΕΠΟ: Συμφωνία για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι και ξένους παράγοντες στην ΚΕΔ


Με τον Μαρινάκη στην προεδρία η Super League πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και η ΕΠΟ δεν υπάρχει περίπτωση να αποφασίζει για θέματα που έχουν να κάνουν με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας απέδειξε ότι έχει σε πρώτο πλάνο την αναβάθμιση του πρωταθλήματος και την πρόοδο των ΠΑΕ, για αυτό και μετά την κλήρωση διοργάνωσε σύσκεψη.

Μια σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των ΠΑΕ που αποτέλεσε... γροθιά στα «συνεργεία» και στο παραποδόσφαιρο. Κόντρα στα σχέδια του συστήματος υπήρξε συμφωνία των ΠΑΕ ώστε ξένοι διαιτητές να συνεχίσουν να έρχονται στα ντέρμπι, ενώ υπήρξε συμφωνία η ΚΕΔ να στελεχωθεί αποκλειστικά από ξένους παράγοντες. Αντίθετα η ΕΠΟ ήθελε να έρχονται λιγότεροι ξένοι ρέφερι, επειδή μια ομάδα δυσκολεύεται. Επίσης, η ΕΠΟ ήθελε ΚΕΔ με 3 ξένους και τέσσερις Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας:

Ακόμη θετική εντύπωση προκάλεσε η εξαγγελία του Λευτέρη Αυγενάκη για την τροπολογία με την οποία το ποσοστό της ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ θα πέσει στο 1% από το 5 %. Η Λίγκα θα ζητήσει από την ομοσπονδία να εναρμονίσει και το καταστατικό της, όπως επίσης θα εναρμονίσει και το δικό της καταστατικό.

Τέλος, έγινε συζήτηση για την καθυστέρηση του ποσοστού από το στοίχημα. Οπως ειπώθηκε το θέμα θα λυθεί άμεσα και οι ΠΑΕ θα πάρουν χρήματα.

Από την σύσκεψη απουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Γιώργος Κοσμάς.

 

 

Σχόλια