Άλλη μια κακή διαιτησία σε βάρος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη


Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, εξαιτίας της κάκιστης εμφάνισης του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα (0-4) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο Πολωνός διαιτητής Ντάνιελ Στεφάνσκι έκανε σημαντικά λάθη σε βάρος των Πειραιωτών. Με λίγα λόγια οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν μια κακή διαιτησία και να τονίσουμε ότι το κείμενο δεν αναφέρεται στην απόδοση των πρωταθλητών αλλά αποκλειστικά στα λάθη του διαιτητή.

Ο Πολωνός Στεφάνσκι έκανε δυο σημαντικά λάθη στα πρώτα λεπτά συν τη διάκριση με τις κάρτες. Πιο συγκεκριμένα το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ ήταν ανύπαρκτο, περισσότερο φαίνεται το θεατρικό πέσιμο, παρά η παράβαση, ενώ έπρεπε να σφυρίξει και πέναλτι σε χέρι του Πλάνιτς στην κεφαλιά του Τικίνιο. Σα να μην έφτανε αυτό, φόρτωσε με κάρτες τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

4': Το φάουλ που σφύριξε και μπήκε το γκολ, υπήρξε παράβαση κράτημα, όμως ήταν πολύ αυστηρό, έκανε θεαματικό πέσιμο.

12': Επρεπε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, μετά από κεφαλιά του Τικίνιο, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πλάνιτς που ήταν σε αφύσικη θέση, μπορεί ο αμυντικός να ήταν κοντά και δεν έβλεπε την μπάλα, αλλά δεν δικαιολογείται από την κίνηση του σώματος του παίκτη κατά την συγκεκριμένη φάση να το έχει σε αφύσικη θέση. Μάλιστα, ο ρέφερι ήταν εκτός τόπου και χρόνου που έδωσε άουτ!

25’: Μετά το κοντρόλ της μπάλας στην κοιλιά του Μπουχαλακη, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του, ήταν παράβαση.

Μέχρι το 32’ οι Τικίνιο (25’), Σισέ (26’) και Ρέαμπτσιουκ (32’) είχαν δει κίτρινες κάρτες.

  

Σχόλια