Θεαματική υποχώρηση Μπαλτάκου για τα χάι λάιτ της θητείας του: Μίλησε με Αυγενάκη και αιτήθηκε παράταση εγγραφής για το «μητρώο της ΓΓΑ»!


«Δεν έχω λόγο να συναντηθώ με τον κ. Αυγενάκη», δήλωνε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος στις 14 Ιουνίου. Όμως, έχει ο καιρός γυρίσματα καθώς σήμερα (28/7) ο Μπαλτάκος έκανε στροφή 180 μοιρών για το «μητρώο της ΓΓΑ». Η αν προτιμάτε έκανε θεαματική υποχώρηση που μπαίνει στα high-light της θητείας του που σε λίγες μέρες συμπληρώνει τους δυο μήνες!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ με επιστολή του στον υφυπουργό Αθλητισμού αιτήθηκε «σύντομη παράταση ως προς την προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο» με δεδομένο ότι η προθεσμία εκπνέει στις 31 Ιουλίου και από 1η Αυγούστου δεν θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και να πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Αυγενάκης έκανε δεκτό το αίτημα του Μπαλτάκου. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η υποχώρηση του προέδρου της ΕΠΟ ήταν τέτοια που μετά την επιστολή υπήρξε και μεταξύ τους επικοινωνία, όπου συμφωνήθηκε να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, συγκεκριμένα μέχρι τις 17 Αυγούστου 2022.

Η σχετική ρύθμιση, που δίνει παράταση στα σωματεία μέχρι τις 17 Αυγούστου, για να εγγραφούν στο μητρώο της ΓΓΑ θα κατατεθεί σήμερα (28/7), κατά τη συζήτηση και της τροπολογίας που περιορίζει σε 1% (από 5%) το ποσοστό που εισπράττει η ΕΠΟ από τις συμβάσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ.

Πήγαν στον... βρόντο τα σώου των ΕΠΣ Αρτας, Φωκίδας, Μακεδονίας και Σάμου που αποφάσισαν αναστολή των πρωταθλημάτων τους, ενώ το ίδιο διέδιδαν ότι θα κάνουν και καμιά 40αριά ενώσεις! Η κυβέρνηση έχει πολιτική στον αθλητισμό και ο Αυγενάκης είναι αυτός που την υλοποιεί.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ:

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αιτήθηκε «σύντομη παράταση ως προς την προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο» σε σχέση με την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου 2022, μετά την πάροδο της οποίας τα μη εγγεγραμμένα ερασιτεχνικά σωματεία δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής σε αγωνιστικές δραστηριότητες.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Μπαλτάκου και κατόπιν επικοινωνίας τους συμφωνήθηκε να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, έως και τις 17 Αυγούστου 2022.

Η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί σε λίγο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και της τροπολογίας που περιορίζει σε 1% (από 5%) το ποσοστό που εισπράττει η ΕΠΟ από τις ραδιοτηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ.


Σχόλια