Το σκάνδαλο με τους... εξαφανισμένους παρατηρητές



-Για να κάνουν επίδειξη δύναμης η σαπίλα και στα «συνεργεία»...

-Εχουν «εξαφανίσει» πρώην διαιτητές και βοηθούς (διεθνείς και έμπειρους) από τον πίνακα των παρατηρητών διαιτησίας όλων των κατηγοριών.

-Μάλιστα, το «δούλεμα» πήγε σύννεφο καθώς τους κάλεσαν για εξετάσεις και δεν τους αξιολόγησαν.

-Καλό θα είναι ο Κλάτενμπεργκ, αν θέλει να δει τι γίνεται, να ζητήσει βιογραφικά όχι από τους αξιολογημένους (όπως ήδη έκανε) αλλά από όλους τους πρώην διαιτητές και βοηθούς που θέλουν να ενταχθούν στους πίνακες.

-Θα είναι ένα γερό «χτύπημα» στη σαπίλα και στα «συνεργεία».

-Επίσης, θα ανέβει και το επίπεδο των παρατηρητών διαιτησίας επειδή οι ξένοι ασχολήθηκαν με τις εκθέσεις και προσγειώθηκαν ανώμαλα. Άλλες ήταν για να βγάλουν «λάδι» τους διαιτητές και άλλες δεν είχαν εκπαιδευτική αξία, κάνοντας απλή καταγραφή των φάσεων, χωρίς αναλύσεις (π.χ. αν ο διαιτητής είχε σωστή θέση).

-Όμως, εκεί που έπαθαν πλάκα είναι συμφωνούσαν με τηλεκριτικούς και αναφέρονταν μόνο σε φάσεις που προβάλλονταν στην τηλεόραση και όχι σε άλλες που δεν έβαζαν στα πλάνα αλλά υπήρχαν λάθη (π.χ. κάρτες που δεν δίνονταν, ή κάρτες που δίνονταν λάθος).

-Για να ανέβει το επίπεδο των παρατηρητών η ΚΕΔ πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική των δυο μέτρων και δυο σταθμών, δίνοντας ίσες ευκαιρίες για όλους. Και με διαφάνεια...


Σχόλια