Μαρινάκης: «Ναι» στην επαγγελματική διαιτησία – Τι είπε για ΕΠΟ και Λίγκα στην ΕΕΠ


«Σημαιοφόρος» στην επόμενη μέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, με την ιδιότητα του προέδρου της Super League, έδωσε δυναμικό παρών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ όπου τόνισε ότι η διοργανώτρια θα αποφασίζει για θέματα που την αφορούν και τάχθηκε υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας, προσθέτοντας ότι η Super League θα αναλάβει το κόστος.

Ο Μαρινάκης ήταν ξεκάθαρος και ενωτικός καθώς τόνισε: «Όπως είπα και μετά την εκλογή μου στην προεδρία της Super League ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Μείναμε πίσω. Super League και UEFA θέλουν και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζεται απο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και περισσότερα έσοδα και για την ΕΠΟ».

Επίσης, κάλεσε την ΕΠΟ να ασχοληθεί με τον ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και με την Εθνική: «Πρέπει και εσείς να αναπτύξετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή σας, την Εθνική  μας ομάδα και να μην ασχολείστε με το ποιoς θα είναι διαιτητής. Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν».

Για την επαγγελματική διαιτησία ανέφερε: «Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να προχωρήσει όπως σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Και έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό. Εμείς σαν Super League θα επωμιστούμε το κόστος ώστε να μη χρεωθεί κάτι παραπάνω η ΕΠΟ».

Ακόμη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεσμεύτηκε ότι η Super League θα μεριμνήσει ώστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών στην Super League 2 να είναι αντίστοιχο με αυτό της SL1.

Τόσο ο ΠΣΑΠΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών, όσο και η Super League 2 τον ευχαρίστησαν για αυτή την κίνηση που είναι υπέρ του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ακολουθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Λαμβάνει μέρος και ο Μαρινάκης που εξ οφίτσιο είναι και β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικής Ποδοσφαίρου:

«Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά προήδρευσε ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ενώ στην Επιτροπή μετείχαν επίσης για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Super League 1 και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Παπαχρήστος, ο Ταμίας Άγγελος Δανιήλ και ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς.

Ο κ. Μαρινάκης στην ομιλία του στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν ενωτικός και ζήτησε να δουλέψουν όλοι μαζί για την πρόοδο του αθλήματος.

Η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της, έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

 - Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

- Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη.

- Να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωτάθλημα της Super League 2.

- Να παρατείνει κατά μία εβδομάδα σε σχέση με εφέτος τη θερινή μεταγραφική περίοδο της επόμενης σεζόν (2023-2024), ήτοι μέχρι τις 22/ 9/2023».

Σχόλια