ΕΠΟ: «Τρέμουν» τη σύγκρουση των δυο μπλοκ


Σε τεντωμένο σχοινί είναι η ΕΠΟ και παραμένει άγνωστο αν ο Μπαλτάκος θα καταφέρει να συγκρατήσει την κατάσταση αφού η ομοσπονδία είναι καζάνι που βράζει. Από το μπλοκ του βορρά έχουν απογοητευτεί ότι πλέον δεν είναι ούτε ουρά και ετοιμάζονται να βγουν στην αντιπολίτευση τόσο οι σύμβουλοι που ανήκουν σε αυτό όσο και οι ενώσεις. Ο λόγος είναι ότι παράγοντες από ΕΠΣ της βορείου Ελλάδας δεν έχουν θέσεις σε επιτροπές επειδή θεωρούν πως η ομοσπονδία έχει περάσει εξ ολοκλήρου στο μπλοκ του νότου, δηλαδή η «συμμαχία» υπάρχει μόνο στα λόγια.

Είχαν σχεδιάσει να εκδηλώσουν κίνηση δυσαρέσκειας μέσω της ψηφοφορίας, στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, για την ανάδειξη του Μπαλτάκου στην προεδρία, όμως έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή επειδή φοβήθηκαν επιβολή διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ. Όμως, τα μηνύματα ακολούθησαν με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, η οποία ανέφερε ότι «ο έλεγχος της ΕΠΟ πέρασε στην ΑΕΚ» και ότι «το έργο του Μπαλτάκου δεν είναι εύκολο».

Και οι δυο επισημάνσεις δείχνουν και την κατάσταση, ερμηνεύονται και ως αιχμές ότι θα ακολουθήσει αντιπολίτευση. ΕΠΟ και Μπαλτάκος «τρέμουν» μην ξεσπάσει σύγκρουση των δυο μπλοκ, του βορρά και του νότου. Βέβαια, αυτό το φοβούνται καιρό, ενώ από το μπλοκ του βορρά διαμηνύουν ότι δεν έχουν άλλη υπομονή.

Η ΕΠΟ και ο Μπαλτάκος έχουν έναν ακόμη πονοκέφαλο. Είναι πολύ σοβαρό και το οικονομικό πρόβλημα των ποδοσφαιρικών ενώσεων. Για αυτό και η ΕΠΟ θα επιχειρήσει να αρθεί το οικονομικό εμπάργκο της ΟΥΕΦΑ μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων. Παρόλα αυτά στο Πάρκο Γουδή δεν ασχολούνται με την ουσία. Ποια είναι αυτή; Παραβλέπουν ότι πάρα πολλές ενώσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε πάγιες λειτουργικές ανάγκες.  




 

Σχόλια