Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αλλαγής με Μαρινάκη στη Σούπερ Λίγκα...


Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αλλαγής για το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναφέρουμε ότι μετά από δέκα χρόνια η Super League απέκτησε πρόεδρο που είναι και ιδιοκτήτης ΠΑΕ και μετά από έντεκα χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέστρεψε στα κοινά του ποδοσφαίρου καθώς ήταν στο ίδιο πόστο και τη σεζόν 2010-11. Με τον ηγέτη του Ολυμπιακού στην προεδρία της διοργανώτριας το ποδόσφαιρο έχει μια χρυσή ευκαιρία, ο Μαρινάκης δίνει νέο αέρα και μόνο κέρδος θα είναι για το άθλημα.

Ο πρόεδρος και ο Ολυμπιακός έχουν προτάσεις. Το έχουν αποδείξει και στο παρελθόν, θα το δείξουν και στη συνέχεια. Παράλληλα, ο Μαρινάκης έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να μπει μπροστά για το καλό της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» εδώ και χρόνια είναι στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης, αναφερόμαστε στη συμμετοχή τους στις διοργανώσεις της UEFA, ήρθε ο καιρός να συμβεί το ίδιο και με το πρωτάθλημα. Αυτό θα συμβεί με τη θέληση όχι μόνο του Μαρινάκη αλλά και των υπόλοιπων ιδιοκτητών που θα πρέπει να δουν το συμφέρον τους και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε την κατάλληλη στιγμή την προεδρία της διοργανώτριας. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ολιστική μελέτη των FIFA, UEFA, την οποία έχουν στα χέρια τους η κυβέρνηση και η ΕΠΟ, τα έσοδα των ευρωπαϊκών ομάδων παρουσίασαν, την τελευταία δεκαετία, συνολική αύξηση 80 %, δηλαδή μ.ο. 8 % ανά έτος, στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 28 %! Μάλιστα, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα ελάχιστα που έχει ζημία. Αλλού βρέχει έσοδα και στην Ελλάδα κρατάνε ομπρέλα και σα να μην έφτανε αυτό σε κάποιους αρκεί που η ΕΠΟ είναι «η δική τους»! Μόνο με αυτό ασχολούνται!

Πλέον η Super League με οδηγό τον Βαγγέλη Μαρινάκη πρέπει να κοιτάξει μπροστά και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεφύγει από τη νοοτροπία και τη λογική του 1990. Τα έσοδα θα αυξηθούν αν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ένα ελκυστικό πρωτάθλημα και να ασχολούνται όλοι με το τι γίνεται στο χορτάρι και όχι έξω από αυτό.

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη η Super League, ως διοργανώτρια, από ουραγός θα γίνει πρωταγωνίστρια. Ο μόνος δρόμος είναι αποφασίζει η ίδια, δηλαδή οι ΠΑΕ και οι ιδιοκτήτες, για θέματα που την απασχολούν (οργανωτικά, κανονισμοί, αθλητική δικαιοσύνη, διαιτησία κτλ).

Σχόλια