Προχωρά ο σχεδιασμός του Κλάτενμπεργκ


-Όλα αυτά θα γίνουν πράξη, μόλις οριστικοποιηθεί η παραμονή του. Θα γίνουν νωρίτερα από τις 15/7 επειδή θα παρέμβουν FIFA, UEFA.

 

Η ανακοίνωση με τις ημερομηνίες των αγωνιστικών τεστ (σ.σ. δείτε προηγούμενη ανάρτηση) σημαίνει ότι προχωρά ο σχεδιασμός του Κλάτενμπεργκ. Μετά από δυο χρόνια στην ελληνική διαιτησία, όπου απέδειξε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι αυτός είναι το απόλυτο αφεντικό, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ξέρει πρόσωπα, παρασκήνιο και καταστάσεις! Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι οι πίνακες είναι ήδη έτοιμοι, παρότι ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, παρόλα αυτά έχει προσχεδιάσει τι θα κάνει. Για παράδειγμα ακούγεται ότι θα φύγουν Τζήλος, Παπαδόπουλος, όπως και ότι οι Ζαμπαλάς, Αγγελάκης κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Όλα αυτά θα γίνουν πράξη, μόλις οριστικοποιηθεί η παραμονή του. Θα γίνουν νωρίτερα από τις 15/7 επειδή θα παρέμβουν FIFA, UEFA.

Παρότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, τα επόμενα βήματα είναι γνωστά. Το «κλειδί» για τη συνέχεια είναι ο κανονισμός διαιτησίας. Σε αυτόν δουλεύει ο Κλάτενμπεργκ με τους ξένους συνεργάτες του (Κόλινς, Μπένετ) και πάνω σε αυτό το θέμα κάνει συσκέψεις. Στόχος του είναι να βγάλει εκτός «φωτογραφικές» διατάξεις ή άρθρα που δεν έχουν ουσία. Η ΕΠΟ δεν έχει ανάμειξη σε αυτό, δεν προβλέπεται άλλωστε, και μόλις ο κανονισμός διαιτησίας ολοκληρωθεί (σ.σ. ο προηγούμενος είναι του Περέιρα) θα σταλεί προς επικύρωση-ενημέρωση στην ΕΕ της ΕΠΟ, η οποία δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης, για να αναρτηθεί μετά στο σάιτ της ομοσπονδίας. Ο κανονισμός θα γράφει και πόσοι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές θα στελεχώνουν ανά κατηγορία τους πίνακες.

Οι πίνακες των διαιτητών θα ανακοινωθούν μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Οσον αφορά στη Super League θα περιλαμβάνουν 24-26 διαιτητές από 19 που είναι τώρα (σ.σ. ξεκίνησαν 21, όμως αποχώρησαν οι Σκουλάς, Γρατσάνης). Ο λόγος της αύξησης είναι επειδή υπάρχει πλάνο ώστε αρκετοί ρέφερι θα ορίζονται και στη Super League 2, όμως το κυριότερο είναι ότι θέλουν να «ξεμπλοκάρει» η... επετηρίδα καθώς πολλοί έχουν εγκλωβιστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Η Super League 2 είναι μια κατηγορία που ο Κλάτενμπεργκ δεν έχει σε τόσο μεγάλη υπόληψη αν αναλογιστούμε ότι πέρσι δεν ανέβασε κανέναν. Παράλληλα, θα φύγουν και αρκετοί ρέφερι που θα κριθεί ότι έχουν κάνει τον κύκλο τους.  

Σχόλια