ΚΕΔ: Το παράδειγμα του Περέιρα (που κι αυτόν δεν ήθελε η ΑΕΚ) και τι σημαίνει επιτροπεία στη διαιτησία


Όταν υπάρχει επιτροπεία δεν υπάρχουν κανονισμοί. Υπάρχει το «θέλω» των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, η αποκαλούμενη και ντιρεκτίβα. Αρα, η επόμενη μέρα στη διαιτησία περνάει από τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές και ως γνωστόν έχει αποφασιστεί η παραμονή του Κλάτενμπεργκ. Στην περίπτωση αυτή δεν παίζει ρόλο τι θέλει ο Μπαλτάκος ούτε τι αναφέρουν οι κανονισμοί.

Θέλετε ένα παράδειγμα; Το καλοκαίρι του 2019 η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ είχαν αποφασίσει την παραμονή του τότε αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα, για τρίτη σεζόν. «Κρατήστε τον», ήταν η εντολή στον τότε πρόεδρο Βαγγέλη Γραμμένο. «Το θέμα Περέιρα δεν τίθεται προς ψήφιση. Είναι απόφαση της ΦΙΦΑ. Το υπερεξαντλήσαμε. Δεν έπρεπε να το συζητάμε καν» είχε πει ο Χούμπελ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕ της ΕΠΟ.

Το θέμα δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία επειδή ο Γραμμένος γνώριζε ότι δεν θα περνούσε. Τι έγινε; Από το συμβούλιο αποχώρησαν οι παράγοντες του μπλοκ του νότου επειδή ο Περέιρα δεν θα έμενε, αν το θέμα του έμπαινε σε ψηφοφορία. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν τον ήθελε η ΑΕΚ.

Επίσης, θυμίζουμε ότι ο Χούμπελ τα είχε βάλει με τον Μελισσανίδη για την αποχώρηση των μελών της ΕΕ. Από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ είχε διαρρεύσει ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Αυστριακού (τότε) προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Η ουσία είναι ότι ο Πορτογάλος έμεινε στην ΚΕΔ επειδή το ήθελαν οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Κάτι ανάλογο αναμένεται-προβλέπεται να γίνει και με τον Κλάτενμπεργκ.

Σχόλια