Αυτοί οι έξι ρέφερι είναι υποψήφιοι για επαγγελματίες


Θεωρείται δεδομένο ότι η επαγγελματική διαιτησία θα προχωρήσει. Μπορεί στην ΕΠΟ να μην τη θέλουν επειδή οι ενώσεις θα χάσουν χρήματα από συνδρομές, όμως το θέλει η κυβέρνηση (σ.σ. ψηφίστηκε τροπολογία), το θέλουν οι διαιτητές και παράλληλα με καλό μάτι το βλέπουν και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Δεν πρόκειται να «ματώσουν» ιδιαίτερα για τον ξεχωριστό προϋπολογισμό της ΚΕΔ, με δεδομένο ότι δεν θα καταβάλουν στην ΕΠΟ ποσοστά από τηλεοπτικά συμβόλαια, συμβόλαια παικτών, παράβολα κτλ.  

Για όλους αυτούς τους λόγους θα προχωρήσει η επαγγελματική διαιτησία και ο πρόδρος της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ την ετοιμάζει. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, αρχικά, ο πίνακας των επαγγελματιών διαιτητών, θα περιλαμβάνει 7-10 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι υποψήφιοι είναι έξι διαιτητές. Πρόκειται για τους Παπαπέτρου (Αθηνών), Μανούχο (Αργολίδας), Κουμπαράκη (Κυκλάδων), Φωτιά (Πέλλας), Περράκη (Αθηνών) και Τσακαλίδη (Χαλκιδικής). Οι δυο τελευταίοι είναι έκπληξη, επειδή είναι οι νεότεροι στον πίνακα καθώς από φέτος άρχισαν να σφυρίζουν στη Σούπερ Λίγκα.

Οι διαιτητές που θα μπουν στον πίνακα των επαγγελματιών διαιτητών, το ξεκίνημα θα είναι σε πειραματικό στάδιο, θα υπογράψουν τριετή συμβόλαια, με απολαβές 60.000 ευρώ τον χρόνο. Σε κάθε αγωνιστική θα ορίζονται τουλάχιστον σε δυο ματς, μπορεί και σε τρία, στο χορτάρι ή στο VAR. Επίσης, όσοι κάνουν λάθη θα τιμωρούνται με οικονομικό πρόστιμο.

Δεν θεωρείται ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ρέφερι που είναι στα σώματα ασφαλείας, όπως ο αστυνομικός Σιδηρόπουλος, ο πυροσβέστης Διαμαντόπουλος, ο δημοτικός αστυνομικός Ευαγγέλου. Αυτό θα λυθεί με υπουργική απόφαση. Και σε άλλες χώρες υπάρχουν αστυνομικοί διαιτητές, για παράδειγμα ο Ολλανδός Μακέλι που έγινε επαγγελματίας.

Σχόλια