Επιτροπή Δεοντολογίας: Τι αναφέρει το σκεπτικό για την τιμωρία των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη


Ένα ακόμη «χαστούκι» για την ΕΠΟ, με αποτέλεσμα η απαξίωσή της να βρίσκεται πιο κάτω από τον πάτο. Μια μέρα μετά τον καταπέλτη της ΟΥΕΦΑ, που δικαίωσε τον Αρη, επιβεβαιώνοντας ότι ο φάκελος της αδειοδότησής του είναι πλήρης, ήρθε ο καταπέλτης για τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, τον αντιπρόεδρο Αστέριο Αντωνίου και τον ταμία Κλέαρχο Τζαφέρη.

Το προεδρείο της ΕΠΟ τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ομοσπονδίας, με τρίμηνη απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, μετά την καταγγελία του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια για την υπόθεση των αδειοδοτήσεων των 11 ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2. Η ποινή είναι πρωτόδικη και ήδη οι τρεις παράγοντες της ΕΠΟ άσκησαν έφεση. Αντίθετα, απαλλάχτηκαν οι νομικοί σύμβουλοι Νίκος Μπάρτζης και Βασίλης Σαράκης, τους οποίους, επίσης, είχε καταγγείλει ο Κούγιας, επειδή είναι νομικοί σύμβουλοι της ΕΠΟ και σύμφωνα με το σκεπτικό δεν εμπίπτουν στον κώδικα δεοντολογίας και αρμοδιότητα έχει το πειθαρχικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης έπεσαν στα μαλακά. Αν η Επιτροπή Δεοντολογίας εφάρμοζε το άρθρο 35 ζ του καταστατικού της ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο «τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της ΕΕ», έπρεπε να εκπέσουν οριστικά. Όμως, η Επιτροπή Δεοντολογίας δίνει την εντύπωση ότι έκανε νομικό άλμα, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της, το άρθρο αυτό εφαρμόζει μόνο η ΓΣ της ΕΠΟ. Η ίδια εφάρμοσε το άρθρο το άρθρο 25, παράγραφος 4 δ του κώδικα δεοντολογίας, για αυτό τους τιμώρησε με τρίμηνη απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Για το διάστημα αυτό οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης εκπίπτουν και από τις ΕΠΣ Αθηνών, Πέλλας και Δυτικής Αττικής, όπου είναι πρόεδροι.

Αν αντικατασταθούν, τις θέσεις τους θα πάρουν οι Διακοφώτης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Τόκας (ΕΠΣ Πιερίας), Σαρηγιαννίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής). Όμως, επειδή το μπλοκ του νότου χάνει την πλειοψηφία στην ΕΕ της ομοσπονδίας, αυτό δεν θα συμβεί.

Δημιουργείται ένα μπάχαλο ενόψει της ΓΣ της ΕΠΟ που είναι τακτική (οικονομικός και διοικητικός απολογισμός) αλλά και εκλογική (ανάδειξη προέδρου). Από το Πάρκο Γουδή έλεγαν ότι θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος που εξ οφίτσιο είναι και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Ο μοναδικός από το προεδρείο που δεν είναι τιμωρημένος!

ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΟ: Η ΕΠΟ διαλύεται, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η συγκεκριμένη επιτροπή επρόκειτο να ασχοληθεί με τροποποιήσεις κανονισμών. Πάντως, προκαλεί εντύπωση η απάθεια της Κυβέρνησης, αλλά και των FIFA και UEFA απέναντι στην ΕΠΟ που βυθίζεται μαζί με το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

 

Σχόλια