ΕΠΟ: Σούπερ μπάχαλο με σπασμένα φρένα


Η κατάσταση στην ΕΠΟ δεν έχει προηγούμενο. Απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική ομοσπονδία. Όσο και αν έχουν γίνει κάποια βήματα (μικρά όμως) για την υλοποίηση μικρού μέρους της ολιστικής μελέτης (ενώ έχουν μπλοκάρει ή έθαψαν τα πιο σημαντικά), το μεγάλο λάθος που γίνεται έχει να κάνει με τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει ή θα αναλάβουν για να την υλοποιήσουν.  Οσο κι αν η ΟΥΕΦΑ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προσπαθούν να τους μαζέψουν, όμως δεν αρκεί να παρατηρούν μια κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο, χωρίς να παίρνουν μέτρα!

Το μπάχαλο στην ομοσπονδία έχει σπάσει όλα τα κοντέρ. Ποια άλλη ομοσπονδία δεν έχει πρόεδρο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης, με τη δικαιολογία ότι το καταστατικό προβλέπει εκλογές τον Ιούνιο; Λες και ήταν δύσκολο να το αλλάξουν! Αγνόησαν μέχρι και τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ που τους ζήτησαν να κάνουν νωρίτερα εκλογές! Ποιο καταστατικό; Αυτό που έχουν κάνει σουρωτήρι; Αυτό που ψήφισαν στις 27 Αυγούστου 2021 και εγκρίθηκε από τον Ειρηνοδικείο τον Ιανουάριο;

Υπάρχει αλλού στον κόσμο ομοσπονδία που να έχει τιμωρηθεί το προεδρείο; Αναφερόμαστε στην πρωτόδικη τιμωρία της τρίμηνης απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, από την Επιτροπή Δεοντολογίας στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, στον αντιπρόεδρο Αστέριο Αντωνίου και στον ταμία Κλέαρχο Τζαφέρη. Υπενθυμίζουμε ότι και οι τρεις άσκησαν έφεση, ενώ ούτε επιτροπές (όπως του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μπορούν να λειτουργήσουν).

Εξέλεξαν άλλους, αναπληρωτή πρόεδρο τον Τάκη Παπαχρήστο, αντιπρόεδρο του Δημοσθένη Κουπτσίδη και ταμία τον Αγγελο Δανιήλ. Ο πρώτος έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ο τρίτος είχε παραπεμφθεί για την υπόθεση των εκλογών σε ΕΠΣ και είχε απαλλαγεί.

Λάβετε υπόψη τις αποτυχίες της ΕΠΟ στις διοργανώσεις, αν όχι όλων των περισσότερων προηγούμενων τελικών κυπέλλων, έναν θεσμό που απαξίωσαν. Να μην ξεχνάμε ότι η ΕΠΟ ρεζιλεύτηκε μέχρι και στην ΟΥΕΦΑ με την έφεση αδειοδότησης του Αρη, σύμφωνα με γνωμοδότηση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας και πιο πριν στην υπόθεση της αδειοδότησης των 11 ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2, σύμφωνα με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να μπει διοικούσα επιτροπή; Να τα διαλύσουν όλα;

Σχόλια