Μαζεύτηκαν πολλά: Για δέκα λόγους η ΕΠΟ πάει από το κακό στο χειρότερο

Απέτυχε και δεν το ξέρει η ΕΠΟ. Δυστυχώς για αυτή, το ξέρουν όσοι αγαπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας εξ αυτών είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, το ξέρουν πολύ καλά και οι φίλαθλοι, ειδικά των πρωταθλητών. Στην ΕΠΟ δεν υπάρχει κανονικότητα, δεν υπάρχει ισονομία, για αυτό ο Μαρινάκης, με την ομιλία του στο ΔΣ της Λίγκας την Πέμπτη (19/5) έδωσε το σύνθημα για αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ιδού τα δέκα πέναλτι που... βυθίζουν την απίθανη ομοσπονδία:

1) Απαξίωσε τον θεσμό του κυπέλλου, όπου είναι διοργανώτρια. Ενώ τα έσοδα από τα τηλεοπτικά της διοργάνωσης θα έπρεπε να είναι βασική πηγή της, μετά βίας ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ. Δείτε τι έγινε και στον τελικό, άλλη μια αποτυχία ως διοργανώτρια.

2) Δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα των αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ. Υποβάθμισαν την διεύθυνση αδειοδότησης σε τμήμα, είχαν αποφασίσει, χωρίς να προβλέπεται από πουθενά, να μην ισχύσουν για έντεκα ομάδες που ανέβηκαν στην Super League 2, λόγω τη συγχώνευσης με την Φούτμπολ Λίγκα. Για το τελευταίο... ήρθε το χαστούκι από το Διαιτητικό Δικαστήριο και κινδυνεύουν με έκπτωση οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης και οι Μπάρτζης, Σαράκης, επίσης, με ποινή από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Κι όμως ο Σαράκης έγινε υπεύθυνος των αδειοδοτήσεων!

3) Αμφισβητείται ότι διοικούν με ισονομία. Τι είχε τραβήξει ο Ολυμπιακός με τον προπερσινό τελικό κυπέλλου; Στα κάγκελα και ο Αρης με την έφεση για την αδειοδότησή του. 

4) Έδιωξαν τον Ζαγοράκη. Ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 είχε εκλεγεί ως πρόεδρος κοινής αποδοχής, όμως παραιτήθηκε μετά από πέντε μήνες. Είχε έρθει σε ρήξη και με τον Φιλιππούση.

5) Στη σέντρα των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ. Απόδειξη ότι η ολιστική μελέτη εισηγείται δομικές αλλαγές, τις οποίες η ΕΠΟ «έθαψε», προέκυψε οικονομικό εμπάργκο από τις διεθνείς ομοσπονδίες αλλά και επιστολή δυσαρέσκειας. 

6) Η ΕΠΟ απουσιάζει από όλα τα μεγάλα προβλήματα του ποδοσφαίρου καθώς δεν συνομιλεί με την κυβέρνηση και είναι αποκλεισμένη από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ.

7) Ο εμφύλιος των παραγόντων της. «Πόλεμος» γίνεται και μέσα στα ίδια τα μπλοκ, του βορρά και του νότου, αντίστοιχα.

8) Αγνοείται το πλάνο για την Εθνική. Αλλοι ήθελαν Γερμανό προπονητή, άλλοι Ιταλό, άλλοι Ισπανό, τελικά πήραν τον Ουρουγουανό Πογέτ! Απέτυχε ο Φαν’τ Σχιπ, ανανέωσαν με τους Κωνσταντινίδη, Φύσσα που τον επέλεξαν!

9) Με ποια γνώση, προσόντα ή εξειδίκευση να αποφασίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες του ερασιτεχνικού;

10) Μεγάλες ευθύνες και για το μπάχαλο στη διαιτησία. Για αυτό και η ΟΥΕΦΑ επέβαλε ξένο αρχιδιαιτητή και ξένους διαιτητές στα ντέρμπι.

Σχόλια