Ο Κλάτενμπεργκ ετοιμάζει αλλαγές, όλοι οι διεθνείς στο «μικροσκόπιο»


-Και με τη... σφραγίδα της ΟΥΕΦΑ αφού δεν τους ορίζει

 

Την προηγούμενη σεζόν ο Κλάτενμπεργκ, ενώ δεν έκανε σημαντικές αλλαγές στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας, καρατόμησε δυο από τους επτά διεθνείς διαιτητές. Πιο συγκεκριμένα έβγαλε εκτός τους Σκουλά (Θεσσαλίας), Τζήλο (Λάρισας), βάζοντας στη θέση τους τους Μανούχο (Αργολίδας), Κουμπαράκη (Κυκλάδων), ενώ έβγαλε από διεθνή VAR τον Σιδηρόπουλο, προκειμένου στη θέση του να βάλει τον Ευαγγέλου (Αθηνών).

Οι διεθνείς θα περάσουν από το μικροσκόπιο του Κλάτενμπεργκ στη διάρκεια των αγώνων τους στα προκριματικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων και ενόψει των προτάσεων που θα κάνει στη ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ τον Σεπτέμβριο. Οποιοι δεν πάνε καλά, σύμφωνα με τις εκθέσεις των παρατηρητών τους, θα βγουν εκτός λίστας, με απόφαση του Αγγλου αρχιδιαιτητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινδυνεύουν δυο διεθνείς, οι οποίοι είναι και παλιοί σε σχέση με άλλους.

Στόχος του Κλάτενμπεργκ είναι να ανέβει το επίπεδο των διεθνών διαιτητών. Όχι μόνο ενόψει της επαγγελματικής διαιτησίας, πρέπει να συνυπολογιστεί πως θέλει να τους δίνει περισσότερες ευκαιρίες, βάζοντας τους σε κάποια ντέρμπι. Και είναι γνωστό ότι η ΟΥΕΦΑ αξιολογεί και το επίπεδό τους, όχι μόνο την απόδοσή τους (σ.σ. εδώ κολλάει ότι πιο πάνω αναφέρουμε ότι δυο έχουν σοβαρό πρόβλημα).

Κατά σειρά παλαιότητας διεθνείς διαιτητές είναι οι: Σιδηρόπουλος (2011), Παπαπέτρου (2016), Παπαδόπουλος (2017), Διαμαντόπουλος (2019), Φωτιάς (2021), Μανούχος (2022), Κουμπαράκης (2022).

Οσο για την επαγγελματική διαιτησία; Ο Κλάτενμπεργκ δεν έχει σκοπό να την προχωρήσει ενόψει της σεζόν 2022-23, επειδή θεωρεί ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για επαγγελματική διαιτησία, όταν οι ομάδες θέλουν να έρχονται ξένοι για να σφυρίζουν στα ντέρμπι. Αλλωστε, οι αμοιβές των διαιτητών, ακόμη και ως συνολικό απολογισμό, αγγίζουν τα επίπεδα της επαγγελματικής διαιτησίας.  

Σχόλια