ΕΠΟ και κανονικότητα δεν πάνε μαζί: Στη σέντρα Φιλιππούσης, Μπάρτζης, Σαράκης λόγω Αρη


Σα να μην έφτανε το σκάνδαλο, σύμφωνα με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Super League 2 που είχε σαν αποτέλεσμα να προκύψει η καταγγελία της ΑΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη, Μπάρτζη, Σαράκη, ενώ εκκρεμεί η απόφαση, προέκυψε και η δικαίωση του Αρη.

Με την υπόθεση του Αρη, ο οποίος δικαιώθηκε από την UEFA, που γνωμοδότησε ότι σωστά πήρε άδεια για το Conferens League, εκτέθηκαν οι Φιλιππούσης, Μπάρτζης, Σαράκης. Παρόλα αυτά ούτε μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου από την ομοσπονδία που επιβεβαιώνει ότι πάει από το κακό στο χειρότερο. Η υπόθεση της δικαίωσης του Αρη από την UEFA δείχνει ότι η ομοσπονδία είναι μακριά από την κανονικότητα. Δεν ξανάγινε τέτοιο ρεζίλι. Πλέον κινδυνεύει να χάσει και την αρμοδιότητα των αδειοδοτήσεων επειδή δεν εφαρμόζει τους κανονισμούς!

Ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ (acting CEO), Ιάκωβος Φιλιππούσης εκτέθηκε επειδή έφτιαξε το νέο οργανόγραμμα που υποβίβασε τη Διεύθυνση Αδειοδότησης σε τμήμα. Αυτός καρατόμησε τον Διευθυντή Γιώργο Δημητρίου, βάζοντας στη θέση του το μέλος της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, Βασίλη Σαράκη.

Δεν έχει ξαναγίνει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να ακυρώσει τμήμα αδειοδότησης και να ζητήσει να μην εκδικαστεί η έφεση του Σαράκη. Υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία της αδειοδότησης των ΠΑΕ.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η UEFA έκρινε ότι η έφεση του Σαράκη κατά της αδειοδότησης του Αρη ήταν άνευ λόγου και αιτίας. Η οφειλή των 58.000 ευρώ στον Παλαθουέλος προέκυψε στις 27 Ιανουαρίου 2022, τότε δικαιώθηκε στο CAS, και ο Αρης, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που χρωστάνε, έπρεπε να ρυθμίσει οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με το άρθρο 50 του κανονισμού αδειοδότησης. Αρα, δεν υπήρχε λόγος ο Σαράκης να κάνει έφεση, επειδή είναι πασιφανές ότι η οφειλή δεν είναι ληξιπρόθεσμη!

Ο Σαράκης δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται. Να θυμίσουμε ότι λογοδότησε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση (των αδειοδοτήσεων των ομάδων της SL 2), μαζί με τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, Νίκο Μπάρτζη. Κι αυτός, με την περίπτωση του Αρη, είναι εκτεθειμένος, επειδή το τμήμα αδειοδότησης υπάγεται στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.

Σημειώστε και το εξής, που αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση ότι η ΕΠΟ δεν είναι μια κανονική ομοσπονδία. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των αδειοδοτήσεων των ομάδων της SL 2 οι Μπάρτζης και Σαράκης δεν είχαν σχέση με την τότε διεύθυνση αδειοδότησης. Παρόλα αυτά, ο Φιλιππούσης τους αναβάθμισε.

Για την ιστορία ο Αρης πλήρωσε το χρέος των 112.000 ευρώ (ποσό μαζί με τους τόκους) στον Παλαθουέλος.

Σχόλια