Για επτά λόγους ξεπέρασε τα όρια η απαράδεκτη ΕΠΟ: Ένας απολογισμός των... πεπραγμένων της


Λένε «πως η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί». Ουσιαστικά, η αγωνιστική σεζόν για την ομοσπονδία, όσον αφορά στο διοικητικό μέρος της, ξεκίνησε με την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρία, στις 8 Σεπτεμβρίου 2021. Από τότε, υπάρχει η πρωτοτυπία να είναι η μοναδική ομοσπονδία χωρίς πρόεδρο, λες και ήταν δύσκολο να αλλάξουν το καταστατικό και να κάνουν άμεσα εκλογές. Σα να μην έφτανε αυτό, εδώ και μερικές μέρες, δεν έχουν ούτε προεδρείο!

Μόνο τα παραπάνω δείχνουν ότι η απαράδεκτη ΕΠΟ ξεπέρασε τα όρια. Πάντως, οι λόγοι για το τελευταίο είναι συνολικά επτά, με αποτέλεσμα να βγαίνει στη σέντρα ως ακατάλληλη ομοσπονδία.

Αναλυτικά:

1) Παραίτηση του Ζαγοράκη. Δεν μπορούσε να περάσει μια εισήγηση, δεν μετρούσε η γνώμη του, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί, αν και υπήρξε επιλογή του Πρωθυπουργού. Σα να μην έφτανε αυτό, κάποιοι πανηγύριζαν κιόλας, επειδή τον «έφαγαν». Μετά τα βρόντηξε (1/10/21) και ο Μπουτσικάρης και «η παραίτησή του είχε να κάνει με τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν, τόσο στη Λίγκα, όσο και στην ΕΠΟ».

2) Το θάψιμο της ολιστικής μελέτης. Μια απόδειξη ότι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ ζήτησαν να απαλειφθεί από το καταστατικό της ΕΠΟ το άρθρο περί κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, επειδή δεν είναι σύμφωνο με αυτή! Επίσης, η ΕΠΟ «εξαφανίζει» την ένωση διαιτητών από το καταστατικό της ΕΠΟ, παρότι η δημιουργία της αποτελεί πρόταση των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ. Θυμίζουμε και την επιστολή τους (23/12/21) για την καθυστέρηση στην υλοποίησή της.

3) Η... εξυγίανση ξέμεινε από παράγοντες. Την Τετάρτη (1/6) θα ψηφίσουν τον Μπαλτάκο για την προεδρία της ΕΠΟ, έναν παράγοντα που προέρχεται από το μπάσκετ! Έναν παράγοντα που δεν ήξεραν.

4) Το σκάνδαλο των αδειοδοτήσεων των 11 ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2 και με τη βούλα του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Πήρε δυο αποφάσεις και μάλιστα με διαφορετική σύνθεση.

5) Πρωτοφανές! Εξαιτίας της προαναφερόμενης απόφασης, η ΕΠΟ έμεινε χωρίς προεδρείο. Οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης τιμωρήθηκαν με τρεις μήνες απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Αναμένεται το αποτέλεσμα των εφέσεών τους.

6) Το πατατράκ με την αδειοδότηση του Αρη και το... χαστούκι από την ΟΥΕΦΑ καθώς έτσι «μεταφράζεται» ότι μπήκε στο αρχείο η έφεση του Σαράκη. Η ομοσπονδία έγινε διεθνώς ρεζίλι.

7) Η αποτυχία στη διοργάνωση του τελικού κυπέλλου, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0. Για μια ακόμη φορά δεν έλειψαν τα επεισόδια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζημιές στο ΟΑΚΑ ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Σχόλια