Κλείνει ο διεθνής κύκλος του Σιδηρόπουλου


Μια από τα ίδια. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν περιλαμβάνεται στους «εκλεκτούς» της ΦΙΦΑ για το μουντιάλ του Κατάρ, καθώς ανακοινώθηκε η τελική λίστα. Κάτι αναμενόμενο με δεδομένο ότι δεν ήταν στην προεπιλογή, άρα έδειξαν με το... καλημέρα ότι δεν τον υπολογίζουν.

Τάσος Σιδηρόπουλος, διεθνής διαιτητής της ελίτ κατηγορίας της UEFA από το 2015, ετών 43 που δεν έχει πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση, δεν έχει πάρει ορισμό σε ένα μεγάλο ματς. Με δεδομένο ότι εφόσον δεν το κατάφερε μέχρι τώρα και εφόσον στο επόμενο Γιούρο θα είναι 45 ετών (σ.σ. γεννήθηκε στις 9/8/1979), όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κλείνει ο κύκλος του στην ευρωπαϊκή διαιτησία.

Το πιο δύσκολο ματς που σφύριξε ο Σιδηρόπουλος ήταν Αρσεναλ-Μπάγερν 1-5, στις 7/3/17 για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως τιμωρήθηκε και για αυτό! Επίσης, πήρε τρία ματς για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, όμως δεν τον αξιολόγησαν ότι μπορούσε για πιο δύσκολα. Συγκεκριμένα διαιτήτευσε: Βαλένθια-Λουντογκόρετς 1-0 στις 20 Μαρτίου 2014, Νάπολι-Διναμό Μόσχας 3-1 στις 12 Μαρτίου 2015, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λασκ 2-1 στις 5 Αυγούστου 2020.

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Σιδηρόπουλος πήρε ευκαιρίες, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Πέραν της φάσης των «16» έχει μπει μόνο ως τέταρτος, άρα δεν πρόκειται για επιτυχία.

Τι άλλο μπορεί να περιμένει; Αρκούν για τις φιλοδοξίες του να ορίζεται απλά σε ματς των ομίλων του Γιουρόπα ή του Κόνφερενς Λιγκ, με δεδομένο ότι πλέον η ΟΥΕΦΑ έπαψε να τον ορίζει συστηματικά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

Να μην ξεχνάμε ότι ο Σιδηρόπουλος δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ρέφερι κοινής αποδοχής στην Ελλάδα.   

Σχόλια