ΕΠΟ: Νομίζουν ότι γλιτώνουν την παρωδία και τη Δευτέρα (30/5) εκλέγουν νέο προεδρείο


Άργησαν αλλά κατάλαβαν στην ΕΠΟ ότι η ΓΣ της Τετάρτης, χωρίς την παρουσία προεδρείου στο πάνελ, θα ισοδυναμούσε με παρωδία χωρίς προηγούμενο και θα εξακολουθήσει να είναι, αν και αποφάσισαν τη Δευτέρα (5 μ.μ.) να συγκληθεί, με τηλεδιάσκεψη, έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ, με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προεδρείου. Έτσι τις θέσεις του αναπληρωτή προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου Αστέριου Αντωνίου και του ταμία Κλεάρχου Τζαφέρη, οι οποίοι έχουν τιμωρηθεί με τρεις μήνες απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, διεκδικούν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας Αγγελος Δανιήλ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Τάκης Παπαχρήστος και ένας εκ των Γιώργου Χατζησαρόγλου (πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας) ή Δημοσθένη Κουπτσίδη (πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών).

Οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης, όπως λένε, δεν θα αντικατασταθούν από μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ επειδή η ποινή, η οποία θα προκύψει τελεσίδικα μετά και την εκδίκαση των εφέσεών τους, είναι προσωρινή.  Για αυτό και τους αλλάζουν μόνο από το προεδρείο, ενώ λέγεται πως θα επιστρέψουν, με τη λήξη της τιμωρίας τους. Αν δεν αλλάξει κάτι ο Παπαχρήστος θα αναλάβει αναπληρωτής πρόεδρος, ο Κουπτσίδης ή ο Χατζησαρόγλου αντιπρόεδρος και ο Δανιήλ ταμίας.

Πάντως, σχετικά με τις ζυμώσεις στην ομοσπονδία τα πράγματα δεν είναι τόσο... ρόδινα όσο θέλουν να τα περνάνε. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραιτηθούν οι τρεις εφόσον καταδικαστούν και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αν τους αντικαθιστούσαν, ένα άλλο ερώτημα είναι αν μετά θα παραιτούνταν οι Διακοφώτης, Τόκας, Σαρηγιαννίδης που, κατά σειρά, είναι οι τρεις πρώτοι αναπληρωματικοί. Αν τους αντικαθιστούσαν το μπλοκ του νότου θα έχανε την πλειοψηφία και τον πρώτο λόγο θα είναι το μπλοκ του βορρά, άρα μαίνεται εμφύλιος.

Ακόμη και με την αντικατάσταση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη από το προεδρείο πάλι παρωδία θα είναι η ΓΣ της Τετάρτης. Ο προγραμματισμένος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός δεν αφορά αυτούς που θα πάρουν τις θέσεις τους!

 

Σχόλια