Προκλήσεις με τη «μάσκα» του VAR


-Ήταν σε βάρος των «ερυθρόλευκων» όλες οι αποφάσεις στα παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ

 

Κάτι... τρέχει με το VAR. Τα βλέπει ο Κλάτενμπεργκ; Υπάρχει εξήγηση για αυτά που γίνονται; Υπάρχει εξήγηση ότι από εργαλείο του ποδοσφαίρου, ώστε να μην υπάρχουν αδικίες, το έκαναν... εργαλείο για να μπλοκάρουν τον Ολυμπιακό, «θάβοντας» την διαιτητική δικαιοσύνη; Υπάρχει εξήγηση για το ότι οι αποφάσεις στα παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ΑΕΚ και με τον ΠΑΟΚ (και στα δυο στο κύπελλο) ήταν όλες σε βάρος του Ολυμπιακού;

Έχουμε και λέμε:

2η αγωνιστική των πλέι οφ, ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1: Ο Γκάμαρης (Αθηνών) που ήταν VAR, στο γκολ του ΠΑΣ, δεν είδε αυτό που είδε η πλειοψηφία των φιλάθλων. Ο Ντομίνγκεθ, πριν σκοράρει ο Περέα, στην ίδια φάση, χρησιμοποίησε το χέρι του για να ελέγξει τη μπάλα και να δώσει την πάσα από την οποία προήλθε το γκολ. Ο Γκάμαρης έπρεπε να καλέσει τον Κουτσιαύτη (Αρτας) για να ανασκόπηση της φάσης. Οι δυο ρέφερι εκτέθηκαν επειδή σε παρόμοια φάση στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League Ρεάλ-Τσέλσι 2-3 στο 62’ ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ με παρέμβαση του συμπατριώτη του VAR Τόμας Κβιατκόφσκι ακύρωσαν γκολ του Αλόνσο ο οποίος έκανε χέρι.

3η αγωνιστική των πλέι οφ, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1: Στο 33’ ο Εμβιλά έβγαλε την πάσα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος κακώς υποδείχθηκε οφσάιντ, επειδή η μπάλα βρήκε στον Μήτογλου, συνεπώς έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Μασούρα. Διαιτητής ήταν ο Αζέρος Αγκάγιεφ, βοηθός ο Νικολακάκης και VAR ο Βούλγαρος Καμπάκοφ. Η φάση είναι παρόμοια με το γκολ του Εμπαπέ στον τελικό του Nations League Γαλλία-Ισπανία 2-1. 

Πρώτος ημιτελικός κυπέλλου, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0: Έχουμε δυο φάσεις όπου οι Ιταλοί  πήραν αποφάσεις σε βάρος των «ερυθρόλευκων». Στο 10’ ακύρωσαν γκολ του Μασούρα ο οποίος σκόραρε από κανονική θέση, μετά από σέντρα του Γκάρι Ροντρίγκες, βάζοντας λάθος τη γραμμή του οφσάιντ. Το μεγάλο λάθος έκανε ο Φάμπρι που ήταν στο VAR ενώ οφσάιντ σήκωσε και ο πρώτος βοηθός ο Ιμπεριάλε. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 27' ο διαιτητής Τσίφι «κατάπιε» και κόκκινη κάρτα στον Ακπομ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ μάρκαρε και πάτησε τον Μανωλά στο γόνατο και ο Τσίφι του έδειξε μόνο κίτρινη. Κανονικά, ο Φάμπρι έπρεπε να φωνάξει τον Τσίφι στην οθόνη για να δει τη φάση, επειδή ο Ακπομ έπρεπε να αποβληθεί.   

Δεύτερη ημιτελικός κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (στην παράταση): Πριν το γκολ του ΠΑΟΚ από τον Τσόλακ, ο Σβαμπ έστειλε τη μπάλα προς τον Ολιβέιρα, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση να είναι σε θέση οφσάιντ. Ο VAR, ο Ισπανός Βιλανουέβα και διαιτητής ήταν ο Γκόμεθ, τοποθέτησε τις τρισδιάστατες γραμμές του οφσάιντ, όμως φαίνεται να μην τις έχει τοποθετήσει την στιγμή που ο Σβαμπ έχει τεντωμένο το πόδι του για το σουτ προς τον Ολιβέιρα, αυτό αλλάζει τις θέσεις των παικτών (επιτιθέμενου και αμυνόμενου). Με τον τρόπο που τοποθετήθηκαν οι γραμμές φαίνεται ο Ολιβέιρα οριακά να είναι σε κανονική θέση, όμως αν έμπαινε την ώρα που η μπάλα έφυγε από το πόδι του Σβαμπ; Μυστήριο γύρω από το αν υπάρχει ή όχι οφσάιντ.

Να μην ξεχνάμε και το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα στο 21’ του αγώνα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, όπου διαιτητής ήταν ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς και VAR ο Δανός Κρογκ.

Σχόλια