VAR δυο ταχυτήτων


-Άλλες αποφάσεις στα ματς του Ολυμπιακού, άλλες σε ματς των ομάδων της «εξυγίανσης»!

 

 

Αλλού για αλλού τα πράγματα με το VAR. Βάζουν τις γραμμές στον... βρόντο. Στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-3 τις έβαλαν λάθος για να ακυρώσουν γκολ των γηπεδούχων και στην Τούμπα για να μη μετρήσει το γκολ του Μασούρα. Σε αυτά τα ματς ευνοήθηκαν οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και αδικήθηκε ο Ολυμπιακός.

-Στο 26’ του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ, για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ, ακυρώθηκε γκολ του Σάλιακα. Πρόκειται για προκλητική απόφαση. Και στη φωτογραφία που έδειξαν, στη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, φαίνεται πως η γραμμή έχει μπει λάθος, έχει μπει στον αγκώνα, όχι στη μασχάλη του Περέρα. Την ευθύνη είχε ο Πορτογάλος Εστέβες. 

-Στο ματς της 13ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Λαμία 2-1, με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) και VAR τον Κουτσιαύτη στο 92’ κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ της Λαμίας. Ο Ταϊρόν που σηκώθηκε για να παίξει την μπάλα με το κεφάλι του, με την κίνηση του αυτή δεν επηρέασε τον αντίπαλο αμυντικό, (η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά από το κεφάλι του και ήταν αδύνατο να παίξει την μπάλα, καθώς και ο αμυντικός ήταν αρκετά μακριά του που με την κίνηση του δεν τον παρεμπόδισε ή να του κλείσει το οπτικό του πεδίο ώστε να παίξει την μπάλα που και για αυτόν ήταν αδύνατον), η μπάλα είχε πορεία από ψηλά και πήγε στον Ρόμανιτς που ήταν σε κανονική θέση. Ο βοηθός Νικολακάκης (Ηρακλείου) άργησε να σηκώσει τη σημαία του, όμως η μεγάλη ευθύνη είναι του VAR Κουτσιαύτη που έπρεπε να ενημερώσει τον Σιδηρόπουλο ότι ο Ταϊρόν δεν επηρέασε τον αντίπαλο του και έπρεπε να του συστήσει το γκολ να κατακυρωθεί υπέρ της Λαμίας.

-Λάθος τις γραμμές έβαλε και ο Φάμπρι στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0. Ο παίκτης που είναι ο δίπλα στον Μασούρα είναι τελευταίος, άρα εκεί έπρεπε να μπει η γραμμή. Αν γινόταν αυτό, θα μετρούσε το γκολ στο 10’, επειδή το VAR θα έβγαζε ότι καλύπτονταν ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού.

Σχόλια