ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ο Καραντώνης του περσινού «μπλόκου», ο Κουτσιαύτης του φετινού, ο Θεσσαλονικιός VAR και οι βοηθοί με τα «θέματα»!


Για πέμπτη φορά ορίζεται ο Καραντώνης (Ημαθίας) σε ματς του Ολυμπιακού, ο οποίος για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ υποδέχεται (1/5, 17:00) τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πιο συγκεκριμένα, την 4η αγωνιστική σφύριξε Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2 και την 14η Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-3. Επίσης, ήταν VAR στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3 όπως και στο ματς της 1ης αγωνιστική των πλέι άουτ Ολυμπιακός-Αρης 2-1.

Ενώ ο Καραντώνης ορίζονταν τακτικά να σφυρίξει αγώνες ο Κλάτενμπεργκ τον «πάγωσε». Απόδειξη ότι μέχρι τέλος του 2021 είχε εννέα ορισμούς στη Super League, τη νέα σεζόν πήρε μόνο τρεις, συν έναν στο κύπελλο (Λαμία-Αρης 1-0) και τελευταία έναν στα πλέι άουτ (Παναιτωλικός-Ατρόμητος 2-3). Να προσθέσουμε ότι προέρχεται και από το... αγροτικό του στη Super League 2, όπου σφύριξε δυο παιχνίδια (όπως και άλλοι διαιτητές).

Στα παιχνίδια που σφύριξε (Αστέρας-Ολυμπιακός 0-2 και Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-3) ο Καραντώνης δεν είχε προβλήματα. Το... φάλτσο του έγινε ως VAR στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Αρης 2-1 όπου συμφώνησε μεν με το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, όμως έπρεπε να συστήσει στο διαιτητή να δώσει επανάληψη, επειδή ο τερματοφύλακας του Άρη Κουέστα δεν πατούσε την γραμμή τέρματος, ενώ απέκρουσε το πέναλτι του Ελ Αραμπί. Είναι και λάθος του βοηθού Δημητριάδη (Καστοριάς) που επίσης ορίστηκε στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμη, στο 50’, στο ίδιο ματς, ο Καραντώνης σωστά συνέστησε στον Μανούχο να πάρει πίσω πέναλτι υπέρ του Αρη, επειδή ο Καμαρά (του Αρη) έκανε θέατρο και στην προσπάθεια του να δημιουργήσει την επαφή με σκοπό να ξεγελάσει τον διαιτητή, τραυμάτισε με το πόδι του τον Βατσλίκ στο χείλος του.

Ο Καραντώνης ήταν τέταρτος στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Super League ΑΕΚ-Αρης 2-1 και σύμφωνα με τον Ρότα ζήτησε να τον αντικαταστήσουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη, επειδή θα αποβάλλονταν! Η ΚΕΔ έψαξε το θέμα; Ποιο πόρισμα έβγαλεq

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Καραντώνης προκάλεσε στο περσινό ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακού 1-1, για την 4η αγωνιστική της Super League. Σε αυτό το παιχνίδι ήταν διαιτητής και δεν πήγε στο VAR για να δει, άσχετα με την απόφαση των Κοτσάνη (Δράμας), Απτόσογλου (Αθηνών), ότι το δήθεν οφσάιντ του Ελ Αραμπί στο 92’ ήταν ...ανακάλυψη, με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το γκολ του Χασάν. Επρόκειτο για διαιτητικό «μπλόκο» κατά των «ερυθρόλευκων».

Αν ο Καραντώνης ήταν «παγωμένος», ο διαιτητής Γκορτσίλας (Μακεδονίας), ο οποίος θα είναι στο VAR είχε βρεθεί στην... κατάψυξη! Από τις 16 Φεβρουαρίου (22η αγωνιστική, Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-2) έχει να οριστεί διαιτητής και τελικά μπήκε στις 2 Απριλίου για να σφυρίξει Ιωνικός-Βόλος 2-2 για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι άουτ, μετά πήρε έναν ακόμη ορισμό στα πλέι άουτ και δυο στη Super League 2.

Ο Γκορτσίλας ήταν διαιτητής στη ρεβάνς (9/2) κυπέλλου Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 (στην παράταση, 2-1 κ.α.). Πάντως, αδίκησε τον Ολυμπιακό και στα δυο παιχνίδια πρωταθλήματος που σφύριξε, συγκεκριμένα στα εντός έδρας με τη Λαμία (1-0) και τον Ατρόμητο (0-0). Επίσης, ο Θεσσαλονικιός διαιτητής ήταν VAR και στο εντός έδρας με τον Παναιτωλικό (3-1) για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος

«Θέματα» με τους βοηθούς

Βοηθοί του Καραντώνη θα είναι οι Δημητριάδης (Καστοριάς), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Αρτας). Επίσης, AVAR θα είναι η Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και παρατηρήτρια διαιτησίας η Κόκοτου (Αργολίδας).

Για τον Δημητριάδη αναφερθήκαμε πιο πάνω. Ο Καραγκιζόπουλος ήταν με τον Καραντώνη στο ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2, όπου στο 14’ δεν υπέδειξε οφσάιντ σε βάρος του Σίτο που σκόραρε και εκτέθηκε από το VAR (σ.σ. μετά από έλεγχο δεν μέτρησε το γκολ), ενώ στο 85’ σταμάτησε αμέσως τον Ελ Αραμπί! Πάντως, ήταν βοηθός και στο Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-3.

Ο απαράδεκτος Κουτσιαύτης

Ο ρέφερι της ΕΠΣ Αρτας σφύριξε ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1 για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Κουτσιαύτης δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του ΠΑΣ επειδή πριν σκοράρει ο Περέα, προηγήθηκε χέρι του Ντομίνγκεθ. Κι όμως ο Κουτσιαύτης ορίστηκε τέταρτος στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο Κουτσιαύτης δίνει δυο δυο τα πέναλτι, ως διαιτητής, στα ματς του ΠΑΟΚ.

Ευθύνη για το φετινό αγωνιστικό «μπλόκο» στα Γιάννινα έχει και ο Γκάμαρης (Αθηνών) που ήταν VAR.

Σχόλια