Τσίφι και Φάμπρι: Προκλητικό δίδυμο, διαιτητής και VAR στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0


Προκλητικό δίδυμο ήταν οι Ιταλοί διαιτητές του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού 0-0. Ντανιέλε Τσίφι (διαιτητή) και Μίκαελ Φάμπρι (VAR) ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Με διαιτησία 50-50 ο Ολυμπιακός θα ήταν νικητής και ήδη θα είχε προκριθεί στον τελικό, όμως ακύρωσαν κανονικό γκολ του Μασούρα στο 10’, ενώ δεν απέβαλαν τον Ακπομ στο 27’.

Στο 10’ η γραμμή του οφσάιντ στο VAR μπήκε «αλλού για αλλού» και υπεύθυνος είναι ο Φάμπρι. Η γραμμή έπρεπε να μπει στον παίκτη (Λύρατζης) που είναι δίπλα στον Μασούρα, επειδή ήταν ο τελευταίος αμυνόμενος, ενώ καλύπτει τον εξτρέμ του Ολυμπιακού. Όμως, μπήκε σε άλλον αμυνόμενο (Κρέσπο) που δεν καλύπτει τον σκόρερ Μασούρα, άρα κακώς ακυρώθηκε το γκολ. Ήταν κανονικό και παράλληλα έκανε λάθος και ο βοηθός Ιμπεριάλε που υπέδειξε οφσάιντ.

Εξίσου μεγάλο λάθος έγινε και στο 27’. Ο Τσίφι έπρεπε να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ακπομ που μάρκαρε δυνατά και με τις τάπες τον Μανωλά στο γόνατο. Εδώ, έπρεπε να παρέμβει ο Φάμπρι που ήταν στο VAR επειδή η περίπτωση είναι ο ορισμός της αποβολής. Αρχικά ο διαιτητής Τσίφι δεν είχε δώσει κάρτα και είναι πιθανό να περίμενε τον VAR για να τον ενημερώσει για το χρώμα της. Όμως, η κίτρινη που έβγαλε ήταν λάθος.

Για να διαπιστώσετε με ποια φιλοσοφία σφύριξε ο Ιταλός Τσίφι διαβάστε και τα εξής:

30': Ο ρέφερι έπρεπε να σφυρίξει φάουλ του Ακπομ πάνω στον Μπουχαλάκη και να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Αρα, μπορούσε να τον αποβάλει κι εδώ με δεύτερη κίτρινη.

32': Δεν έδωσε ένα ακόμη φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού του Κούρτιτς στον Τικίνιο, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ.

63': «Κατάπιε» κίτρινη κάρτα στον Σίντκλεϊ για φάουλ στον Καμαρά.

87': Άλλη μια κάρτα που δεν έβγαλε, όταν ο Ζίφκοβιτς, κράτησε τον αντίπαλο του από την φανέλα με σκοπό να σταματήσει επίθεση του Ολυμπιακού.

Αυτά μπορεί να μην είναι μεγάλα λάθη, όμως δείχνουν ότι η διαιτησία δεν ήταν 50-50.

 

Σχόλια