Διπλή ψυχρολουσία στη Δεοντολογίας...


-Σε πανικό οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης. Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αναβολής και το αίτημα αποβολής του Κούγια. Προθεσμία για υπομνήματα μέχρι 6 Μαΐου.

 

Σε... ψυχρολουσία των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη αλλά και των νομικών συμβούλων της ΕΠΟ Μπάρτζη, Σαράκη εξελίχθηκε η εκδίκαση της καταγγελίας της ΑΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Η πρώτη «κρυάδα» τούς ήλθε όταν απορρίφθηκαν τα αιτήματα αναβολής και η δεύτερη όταν απορρίφθηκε το αίτημα αποβολής του Αλέξη Κούγια. Όμως, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος παρέστη κανονικά καθώς η ομάδα του έκανε την καταγγελία και ο ίδιος την εκπροσωπούσε νομικά.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκησε τρεις ώρες και παράλληλα δόθηκε προθεσμία για υπομνήματα μέχρι τις 6 Μαΐου, άρα από τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης. Η υπόθεση αφορά στην καταγγελία της ΑΕΛ και με βάση αυτή ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου και ο ταμίας της Κλέαρχος Τζαφέρης κινδυνεύουν με έκπτωση από τη διοίκηση της ομοσπονδίας, εξαιτίας της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, σχετικά με την κατάργηση των αδειοδοτήσεων έντεκα ομάδων της Super League 2 που βρέθηκαν στην κατηγορία λόγω της συγχώνευσης με τη Football League. Επίσης, η καταγγελία στρέφεται και κατά των νομικών συμβούλων της Μπάρτζη και Σαράκη. Εγινε αντιληπτό πως βρίσκονταν σε πανικό καθώς επανήλθαν με αιτήματα αναβολής μόλις απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης του Κούγια. Στη συνέχεια δικαιολογήθηκαν ότι κατάργησαν τις αδειοδοτήσεις επειδή το ζήτησε η UEFA.

Θυμίζουμε ότι ο Κούγιας δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο, και μάλιστα δυο φορές (σ.σ. η ΕΠΟ κατέθεσε και αίτηση αναψηλάφησης), ακυρώνοντας την προαναφερόμενη απόφαση και προσέφυγε στη Δεοντολογίας για παράβαση του καταστατικού της ΕΠΟ. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ επανέλαβε πολλές φορές ότι οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης παραβίασαν το καταστατικό. Επίσης, αναφέρθηκε και σε οικονομική ζημία της ΕΠΟ ύψους 90.000 ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δικηγόρος του Παναγιώτη Δημητρίου παρέστη η Ελευθερία Ρίζου η οποία εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη σε διάφορες υποθέσεις. Αρχικά, έκανε αίτημα να απαγγελθεί η έκπτωση και πως για αυτή αρμόδια να αποφασίζει είναι η ΓΣ κάτι που, επίσης, δεν πέρασε. Ακόμη, η πλευρά των παραγόντων της ΕΠΟ προσπάθησε να πείσει ότι δεν υπάρχει υπόθεση, ενώ η ΕΠΟ εκτέθηκε με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε την κατάργηση των αδειοδοτήσεων.

Στην αγόρευσή του ο Αλέξης Κούγιας «άστραψε και βρόντηξε»:

-«Υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που αποδεικνύουν την καταγγελία μου. Η υπόθεση δημιουργήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ».

-«Πρόκειται για υπόθεση παραβίασης των κανονισμών αδειοδότησης 10 ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας. Γιατί και πώς μπήκαν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

- «Πώς προέκυψε η υπόθεση; 10 ομάδες έκαναν αίτημα στη Super League 2 και αυτομάτως όλοι είπαν πως η Εκτελεστική Επιτροπή δεν μπορούσε να κάνει κάτι διότι σύμφωνα με τον κανονισμό μόνο ο Γιώργος Δημητρίου μπορούσε να το κάνει αυτό. Έγινε η συνεδρίαση στις 14/4, με γνωμοδότηση την οποία δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Απαγορεύεται ρητώς οποιαδήποτε τροποποίηση του κανονισμού αδειοδότησης διότι η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων δεν έχει τέτοια ιδιότητα. Μόνο η επιτροπή αδειοδοτήσεων μπορεί να το κάνει αυτό».

-«Έρχεται η επιτροπή της ΕΠΟ και παίρνει μια πρωτοφανής απόφαση. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει».

-«Ο Βασίλης Σαράκης (σ.σ νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ) αναφέρει πως αυτή είναι η πεμπτουσία του κανονισμού. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν».

-Δεν έλειψε και αιχμή για την Ελευθερία Ρίζου: «Έμαθα εν τη απουσία μου πως ειπώθηκε από μια κυρία, που έχει βρει τον δρόμο της κοντά στον κύριο Μελισσανίδη, ότι εγώ κάνω κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

-«Εδώ είμαστε σαν ΑΕΛ και ισχυριζόμαστε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν παραβιάσει το καταστατικό».

-«Καταργώντας τις αποφάσεις στέρησαν από την ΕΠΟ 90.000 ευρώ. Δεν μπορεί η ΕΠΟ να είναι η μοναδική ομοσπονδία στον κόσμο που δεν εφαρμόζει τον κανονισμό των αδειοδοτήσεων»

-«Ο Τζαφέρης (σ.σ ταμίας της ΕΠΟ) μας υποχρέωνε, εμάς ως ΑΕΛ και τις υπόλοιπες ομάδες να πληρώνουμε συνεχώς πρόστιμα σε αντίθεση με τις 10 συγκεκριμένες ομάδες. Έχει γίνει ξεκάθαρη στοχοποίηση της ΑΕΛ».

-«Λέτε ψέματα», απάντησε σε όλα αυτά ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ Νικόλαος Μπάρτζης στον Αλέξη Κούγια.

-Ο Κούγιας αντέδρασε κάνοντας λόγο για υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του, ενώ πρόσθεσε: «Κύριε πρόεδρε εδώ έχουμε θέμα για το εάν παραβίασαν τον αθλητικό νόμο».

Οι απολογίες των κατηγορουμένων:

Δημητρίου: «Στο μόνο που μπορούν να μας πουν κάτι είναι το γεγονός πως δεν στείλαμε γραπτή επιστολή. Μόνο αυτό δεν κάναμε. Αλλάξαμε την απόφαση μετά από παρότρυνση της UEFA. Το Αιγάλεω δεν πλήρωσε 400€ σαν επιχείρηση για τις κατασκηνώσεις τον Νοέμβριο του 2020. Γι’ αυτό δεν πήρε και αδειοδότηση. Με τον νόμο Αυγενάκη ανέβηκε κατηγορία το Αιγάλεω. Εμείς πιστεύαμε ότι κάναμε καλό στο ποδόσφαιρο. Όχι ότι θα βρεθούμε εδώ ως κατηγορούμενοι».

Αντωνίου: «Δεν με ενδιαφέρει αν φύγω από το ποδόσφαιρο. Αυτό που διακυβεύεται είναι η τιμή και η υπόληψή μου. Ήμουν παρών στη συνάντηση του Ζαγοράκη με την UEFA. Μας είπε ότι πρέπει να δοθεί λύση. Λειτουργήσαμε για την ίση μεταχείριση. Από τις 20 ομάδες μόνο ο κύριος Κούγιας έκανε καταγγελία. Είναι το μόνο σωματείο που δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που δώσαμε εμείς. Επικαλέστηκε τον κύριο Μπουτσικάρη. Η UEFA μας είπε ότι πρέπει να δοθεί λύση για να μη διαλυθεί το πρωτάθλημα. Δεν είχαμε κανένα συμφέρον».

Τζαφέρης: «Δεν έχω καμία σχέση με τα όσα λέει ο κύριος Κούγιας και θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου».

Ρίζου: «Δεν τροποποίησαν οι τρεις τον κανονισμό. Ο νόμος ουσιαστικά τροποποίησε τον κανονισμό».

 

 

Σχόλια