Πολλοί οι λόγοι για διοικούσα στην ΕΠΟ


-Η ομοσπονδία είναι χωρίς πρόεδρο από τον Σεπτέμβριο. Που είναι η κανονικότητα;

 

Η FIFA και η UEFA έχουν πολλούς λόγους να επιβάλουν διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ. Μετά το εξώδικο του Κούγια, σε συνδυασμό και με τις δικαστικές κινήσεις που προαναγγέλλει που θα έχουν, πάντα σύμφωνα με όσα αναφέρει, τη μορφή καταγγελίας για να ακυρωθεί, στον αέρα δεν βρίσκεται μόνο η υποψηφιότητα Μπαλτάκου. Επίσης, το ίδιο ισχύει και με τις εκλογές της 1ης Ιουνίου, καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Το εξώδικο Κούγια κοινοποιήθηκε και στην πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Διονυσία Μπιτζούνη. Η συγκεκριμένη επιτροπή πρέπει να εγκρίνει την υποψηφιότητα του Μπαλτάκου. Όποια απόφαση και να πάρει θα είναι ανοιχτός ο δρόμος για προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Αυτό μπορεί να σημάνει και την ακύρωση των εκλογών που προκηρύχθηκαν. Επίσης, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ασφαλιστικά μέτρα για επιβολή προσωρινής διοικούσας, με δεδομένο ότι δεν θα γίνουν εκλογές και η ΕΠΟ δεν έχει πρόεδρο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Όλα αυτά είναι λόγος για διοικούσα. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανονικότητα...

Η ΕΠΟ είναι χωρίς πρόεδρο εδώ και μήνες. Βρίσκετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Να θυμίσουμε ότι η FIFA και η UEFA με την επιστολή που απέστειλαν στις 23 Δεκεμβρίου 2021 είχαν ζητήσει άμεσα εκλογές για πρόεδρο. Αρα, ούτε οι ξένοι θεωρούν ότι αυτό είναι φυσιολογικό.

Μην κοιτάτε που η ΕΠΟ επικαλέστηκε το καταστατικό της και όρισε τις εκλογές για την 1η Ιουνίου. Μπορούσαν να το αλλάξουν και (για παράδειγμα) να γινόταν εκλογές τον Μάρτιο, όμως έβαλαν το θέμα κάτω από το χαλί. Αρα, ούτε κι εδώ υπάρχει κανονικότητα.

Να μην ξεχνάμε ότι εκκρεμεί και η καταγγελία της ΑΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την έκπτωση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη. Άσχετα, με το τι θα συμβεί, από τον περασμένο Οκτώβριο κρίθηκε ότι δεν υπάρχει κανονικότητα, με την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ για την κατάργηση των αδειοδοτήσεων των έντεκα ομάδων της Super League 2. Μάλιστα, το σοκ για την ΕΠΟ ήταν διπλό καθώς ακολούθησε και η απόρριψη της αίτησης αναψηλάφισης στις 19 Ιανουαρίου 2022. Επίσης, είναι πέρα από κάθε λογική να ασχοληθεί πρόσφατα η Επιτροπή Δεοντολογίας, παρόλα αυτά να δώσει αναβολή για τις 27 Απριλίου και κάποιοι ήδη να έχουν διαδώσει ότι θα δοθεί νέα αναβολή!

 

Σχόλια