ΕΠΟ: Σε κανονικότητα θα είχαμε παραιτήσεις τουλάχιστον για πέντε λόγους!


Η ΕΠΟ απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί μια κανονική ομοσπονδία. Μαζεύτηκαν πολλά για τη διοίκησή τους που βλέπει τον πήχη και τον περνάει από κάτω. Η ΕΠΟ έχει απαξιωθεί επειδή δεν έχει σε πρώτο πλάνο το γενικό καλό του ποδοσφαίρου αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένη στις «συμπληγάδες» των δυο μπλοκ, το μεν του νότου στηρίζεται από την ΑΕΚ, το δε του βορρά από τον ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση της ΕΠΟ έκανε ηχηρά φάλτσα και θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις, όμως η ζωή συνεχίζεται και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο:

1) Παραιτήσεις έπρεπε να υπάρξουν με αφορμή την ακύρωση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων για την κατάργηση των αδειοδοτήσεων έντεκα ομάδων της SL 2. Με την ευκαιρία έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η καταγγελία της ΑΕΛ για την έκπτωση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη που πλειοψήφησαν για την απόφαση της ΕΕΘ. Η απόφαση θα βγει μετά την 6η Μαϊου καθώς μέχρι τότε έχει δοθεί προθεσμία για υπομνήματα.

2) Παραιτήσεις έπρεπε να υπάρξουν με αφορμή την επιστολή της UEFA και της FIFA, στις 23/12/21, σύμφωνα με την οποία καθυστερεί η ολιστική μελέτη. Παράλληλα τους έβαλαν να δίνουν αναφορά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα βήματα που κάνουν. Ισως, αυτός να ήταν και ο σκοπός πρόσφατου ταξιδιού του προσωρινού εκτελεστικού διευθυντή Ιάκωβου Φιλιππούση στην Ελβετία.

3) Παραιτήσεις έπρεπε να δούμε και με αφορμή τον αποκλεισμό της ΕΠΟ από τις επαφές των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών με την κυβέρνηση. Δεν θέλουν ούτε να τους βλέπουν;

4) Παραιτήσεις έπρεπε να υπάρξουν επειδή αγνόησαν τις FIFA, UEFA που έδωσαν εντολή άμεσης εκλογής προέδρου ενώ η ΕΠΟ είναι ακέφαλη από τον Σεπτέμβριο. Τάχα, δεν προβλέπεται από το καταστατικό!

5) Παραιτήσεις έπρεπε να υπάρξουν λόγω της έλλειψη συνοχής της διοίκησης που είναι χωρισμένη σε δυο μπλοκ και σα να μην έφτανε αυτό έχει κακές σχέσεις με την κυβέρνηση. 

 

 

Σχόλια