Μπαλτάκος με φιλοσοφία 1980-90: Όταν θυμάται (Βασιλακόπουλο, Δέδε, Τριβέλλα) χαίρεται!


Σε συνέντευξη που έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στον Βασιλακόπουλο που έφτασε τον μπασκετικό Ολυμπιακό στο «μέχρι τέλους».



Για μια ακόμη φορά, σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι του Σαββίδη (στο OPEN), ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος έβαλε... κάτω από το χαλί την ολιστική μελέτη, αν και η FIFA με την UEFA την έχουν στο... κάδρο, απαιτώντας από την ΕΠΟ να υλοποιηθεί. Σα να μην έφτανε αυτό, ο 68χρονος νομικός, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, προέβη και σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ οπισθοδρόμησης.

Διαβάστε και θα καταλάβετε: «Ο Βασιλακόπουλος (σ.σ. αναφέρεται στον πρώην πρόεδρο της ΕΟΚ) αν πέτυχε στο μπάσκετ είναι γιατί, ενώ ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού, βοηθός προπονητή και έφορος της ομάδας, όταν πήγε στην ΕΟΚ τα ξέχασε αυτά και έκανε δική του ομάδα την εθνική. Η ΕΠΟ λοιπόν πρέπει να ασχολείται με τη δική της ομάδα. Αν κοιτάξετε τις δεκαετίες του 80-90 ο Βασιλακόπουλος κοιτούσε μόνο την εθνική ομάδα», δήλωσε ο Μπαλτάκος.

Ναι, ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, στις εκλογές που θα προγραμματίστηκαν για την 1η Ιουνίου, δεν κράτησε τα προσχήματα. Αν και υποψήφιος πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι νοσταλγός ενός μπασκετικού προέδρου, του Βασιλακόπουλου που έφτασε τον Ολυμπιακό στο «μέχρι τέλους».

Ουσιαστικά, ο Μπαλτάκος συνέχισε το ρεσιτάλ οπισθοδρόμησης, συνέχισε τα δικά του, συνέχισε να δείχνει, εμμέσως πλην σαφώς, τη φιλοσοφία του κόντρα στον Ολυμπιακό, άσχετα αν αυτή τη φορά δεν επανέλαβε ότι «είμαι Παναθηναϊκός, συνεργάστηκα με τον ΠΑΟΚ, γνωρίζω χρόνια τον Μελισσανίδη, μη με ρωτάτε για τον Ολυμπιακό». Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στους Δέδε, Τριβέλλα, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήταν «υγεία» η ΕΠΑΕ (σ.σ. είναι η προηγούμενη λίγκα) και η ΕΠΟ, όπου αντίστοιχα ήταν πρόεδροι! Η αναφορά του, όπως και στην περίπτωση του Βασιλακόπουλου, κι εδώ έφτασε στη δεκαετία του 1990, γνωστή και ως εποχή του «Βαρδινογιαννισμού» στο ποδόσφαιρο, όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε πολύ μεγάλο πόλεμο.

Για να επανέλθουμε, στη δευτεριάτικη (Μεγάλη Δευτέρα, 18/4) συνέντευξή του, ο Μπαλτάκος φάνηκε πως πήρε τα μηνύματα ότι η FIFA και η UEFA που θέλουν τον Άγγλο. Ετσι δήλωσε ότι είναι υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ αλλά και υπέρ της έλευσης ξένων διαιτητών.

Και κάτι τελευταίο, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θεωρεί ότι έχει κώλυμα για την εκλογή του το οποίο κατάγγειλε ο Κούγιας. Όμως, για αυτό θα αποφασίσει η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης όπου πρόεδρος είναι η Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη.

 

Σχόλια