Τα δυο αυτογκόλ της ΕΠΟ που την εξέθεσαν στις FIFA, UEFA


Στις 2 Μαρτίου η ΕΠΟ έστειλε επιστολή στις FIFA, UEFA, λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για την οπαδική βία, με την οποία διαμαρτύρονταν δήθεν για κυβερνητική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Τελικά, στο νομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονταν ειδική ρύθμιση, η οποία αφορούσε στη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, και η ομοσπονδία διαψεύστηκε πανηγυρικά!

Η προηγούμενη δήθεν καταγγελία της ΕΠΟ έχει να κάνει με την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ. Είναι ένα θέμα ανοιχτό πάνω από δυο χρόνια, όμως σύμφωνα με τις FIFA, UEFA δεν υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Αν υπήρχε η Αθήνα δεν θα ήταν υποψήφια για να διοργανώσει τον φετινό τελικό του Conference League λόγω παρεμβάσεων, πάντα σύμφωνα με όσα λένε, της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας στο αυτοδιοίκητο της ΠΟ Αλβανίας. Επίσης, αν υπήρχε παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο, οι εκπρόσωποι των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, θα έκαναν αναφορές στην πρόσφατη έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ (18/3) και το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκαν σε ένα τέτοιο θέμα δείχνει ότι η ομοσπονδία δεν έχει τέτοιο θέμα. Αν είχε δεν θα μας το κρατούσαν για... έκπληξη καθώς σε τέτοια θέματα δεν χαρίζονται.

Αλλωστε, η ΕΠΟ όπως έστρωσε κοιμάται. Αν δεν υπήρχαν οι Κοντονής, Βασιλειάδης, δεν θα υπήρχε και η τωρινή διοίκηση κάποιοι μπορούν να το αποκαλέσουν και σύστημα. Η προηγούμενη διοικούσα ήταν επιλογής Κοντονή, όπως πανηγύριζαν τα «εξυγιαντικά» ρεπορτάζ...

Στην προκειμένη περίπτωση, ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης δεν μπορούν να πετύχουν αυτό που θέλουν. Τόσο η επιστολή, στο πλαίσιο της ψήφισης για την οπαδική βία, όσο και ο ντόρος δήθεν κρατική παρέμβαση εξαιτίας του «μητρώου της ΓΓΑ», όλα αυτά είναι περιπτώσεις «να’ χαμε, να λέμε».

Αν η ΕΠΟ ήταν μια κανονική ομοσπονδία δεν θα δεσμεύονταν οι FIFA, UEFA για την ολιστική μελέτη, δεν θα είχαν ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση, δεν θα είχαν ανοιχτό το ραντάρ για την υλοποίηση των αλλαγών. Ας μην ξεχνάμε ότι η ομοσπονδία, και όχι η κυβέρνηση, είναι αποκλεισμένη από τις FIFA, UEFA, με απόδειξη ότι οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές έχουν επιβάλλει οικονομικό εμπάργκο στην ΕΠΟ.

Σχόλια