ΕΠΟ: Αγνοεί τις FIFA, UEFA και ισοπεδώνει τους κανονισμούς


Παρότι η FIFA και η UEFA έστειλαν επιστολή την ίδια μέρα που γινόταν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στις 22 Φεβρουαρίου, και ζητούσαν να μην τοποθετηθεί εκτελεστικός διευθυντής, η διοίκηση της ομοσπονδίας τις αγνόησε με την... πατέντα να οριστεί ο Φιλιππούσης με την ιδιότητα του προσωρινού. Οι υπερκείμενες αρχές δεν ήθελαν να δεσμευτεί επόμενος πρόεδρος, προκειμένου, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, να επιλέξει ο ίδιος τον εκτελεστικό διευθυντή μετά από διεθνή διαγωνισμό. Αυτό εξηγεί και την προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και γράφουμε το παρόν κείμενο για να την αναλύσουμε.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι εμμέσως πλην σαφώς, η FIFA και η UEFA έδειξαν ότι δεν ήθελαν τον Φιλιππούση για τη συγκεκριμένη θέση. Παρόλα αυτά η ΕΠΟ... αμάρτησε για δεύτερη φορά καθώς ούτε ο Ζαγοράκης τον ήθελε για εκτελεστικό γραμματέα, τώρα τον έκαναν εκτελεστικό διευθυντή, με την ελπίδα να μονιμοποιηθεί. Για αυτό, επαναλαμβάνουμε, και ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ομοσπονδίας, που αποφάσισε να αναβαθμίσει τον Φιλιππούση, επειδή θεωρεί ότι κανείς δεν πρέπει πάνω από τους κανονισμούς και ότι η ΕΠΟ με το «έτσι θέλω» έκανε τον Ιάκωβο Φιλιππούση εκτελεστικό διευθυντή και ισοπέδωσε τους κανονισμούς. 

Αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός από το Διαιτητικό Δικαστήριο, η ομάδα που διοικεί στο Πάρκο Γουδή, δεν θα εκτεθεί απλά, θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου. Θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο για τον Φιλιππούση αλλά για όλη τη διοίκηση.

Να τονίσουμε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ότι ο Ολυμπιακός επικαλείται ότι η ομοσπονδία παραβίασε δυο άρθρα του καταστατικού της. Αρχικά, την παράγραφο 2α του άρθρου 2, σύμφωνα με την οποία η ΕΠΟ πρέπει «να συμμορφώνεται πλήρως με τα καταστατικά, τους κανονισμούς, τις οδηγίες, τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις των οργάνων της FIFA και της UEFA» όσο και το άρθρο 7 σύμφωνα με το οποίο «τα Όργανα και οι Αξιωματούχοι της ΕΠΟ υποχρεούνται να τηρούν το καταστατικό, τους Κανονισμούς, τις οδηγίες, τις Αποφάσεις και τον Κώδικα δεοντολογίας της FIFA, της UEFA και της Ε.Π.Ο. στις δραστηριότητες τους». Σε περίπτωση μη τήρησης επιβάλλονται ποινές.

Σχόλια