Παρόμοιες φάσεις, άλλες αποφάσεις!


-Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, κανένα πέναλτι υπέρ του Αρη σε παιχνίδι με τον ίδιο αντίπαλο.

 

Η χρήση του VAR δημιουργεί πολλά ερωτηματικά όταν οι ρέφερι που το χειρίζονται άλλα βλέπουν τη μια φορά κι άλλα την άλλη. Γίνεται αντιληπτό ότι αναφερόμαστε σε παρόμοιες φάσεις για τις οποίες οι διαιτητές πήραν διαφορετικές αποφάσεις.

Στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου (9η αγωνιστική) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-3 δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ με το οποίο ο Κούρτιτς έκανε το 2-1, όμως το VAR φαίνεται πως είχε... ομίχλη και δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Αρη στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ. Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για φάσεις που είναι... καρμπόν!

Στο 83’ του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-3, αρχικά, ο Ισπανός ρέφερι Ντελ Θέρο είχε δώσει συνέχεια, όμως ο VAR (ο συμπατριώτης του Μανουέρα) συνέστησε ανασκόπηση της φάσης και μετά από τον έλεγχο που έκανε, ο διαιτητής αποφάσισε να σφυρίξει πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες στον Μιχαϊλίδη. 

Συνέχεια στο 49’ του αγώνα Αρης-Παναθηναϊκός 0-0 έδωσε και ο Ούγγρος Μπόγκναρ στο μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες (σ.σ. πάλι ο ίδιος παίκτης) στον Σάσα. Όμως, ο VAR που ήταν ο Πορτογάλος Γκουστάβο κακώς συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Επαναλαμβάνουμε ότι επρόκειτο για παρόμοια φάση με το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, όμως πάρθηκε διαφορετική απόφαση για περίπτωση πέναλτι υπέρ του Αρη!

Ύστερα έρχεται ο Λουτσέσκου και δηλώνει ότι ««υπάρχει ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί για τον Ολυμπιακό» όταν ο ΠΑΟΚ είναι στον «αφρό» και έχει πάρει συνολικά 15 πέναλτι που από την προαναφερόμενη περίπτωση φαίνεται ότι κάποια δεν δίνονται όταν αυτά είναι υπέρ άλλης ομάδας. Σα να μην έφτανε αυτό, να μην ξεχνάμε και την προπαγάνδα κατά του Κλάτενμπεργκ που κάνουν ΜΜΕ που προβάλλουν τις θέσεις του ΠΑΟΚ. Για να δημιουργούν την εντύπωση ότι η ΑΕΚ είναι η μόνη που δεν θέλει τον Αγγλο, όταν τελευταία δεν έχει πάρει επίσημα θέση!

Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι αλλοιώνεται μέχρι και το VAR! Όλα εξαρτώνται από τον διαιτητή που βρίσκεται στον έλεγχο των φάσεων. Δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιείται ως... κερασάκι για λάθος αποφάσεις, ακόμη και με ξένους διαιτητές. Ένα ακόμη παράδειγμα αποτελεί ότι ο Γκάμαρης δεν ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ, προηγήθηκε χέρι του Ντομίνγκεθ, το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Περέα, στο πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό (1-1) και κακώς μέτρησε ο διαιτητής Κουτσιαύτης (Αρτας). Θα το μετρούσαν αν η φάση είχε να κάνει με γκολ κατά του ΠΑΟΚ.

 

 

Σχόλια