«Καυτή πατάτα» το ασυμβίβαστο των παραγόντων ΕΠΟ-ΕΠΣ


-FIFA και UEFA θεωρούν αδιανόητο οι παράγοντες της ΕΠΟ να είναι και πρόεδροι ΕΠΣ, άρα να ελέγχουν τους εαυτούς τους

 

Ξένισε πολύ στους ξένους αξιωματούχους το γεγονός ότι οι παράγοντες της ΕΠΟ ελέγχουν τους εαυτούς κάτι που ισοδυναμεί με «διοικητικό φάουλ», επειδή δεν μπορεί ο κριτής και αυτός που κρίνεται να είναι το ίδιο πρόσωπο. Είναι δυνατόν κάποιος να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του;

Κι όμως, γίνεται με αυτή την ΕΠΟ! Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΕΕ είναι και πρόεδροι ενώσεων, τη στιγμή που η ομοσπονδία (υποτίθεται ότι) λογοδοτεί στις ΕΠΣ καθώς αυτές ψηφίζουν τον οικονομικό και τον διοικητικό απολογισμό της. Για αυτό και οι ξένες ομοσπονδίες αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε αυτή την... παρωδία και στην ολιστική μελέτη συμπεριλήφθη να μπει ασυμβίβαστο μεταξύ συμβούλων της ΕΠΟ και προέδρων των ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Παρόλα αυτά στην ΕΠΟ, που κατά τα άλλα διατυμπανίζουν ότι υλοποιούν την ολιστική μελέτη, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ήξεραν πολύ καλά ότι δεν γινόταν να διαπραγματευτούν κάτι τέτοιο, οπότε τι έκαναν; Το έβαλαν κάτω από το χαλί, με την ελπίδα να ξεχαστεί!

Όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι FIFA, UEFA δεν το ξέχασαν. Για αυτό και επιμένουν η προαναφερόμενη διάταξη για το ασυμβίβαστο να μπει και να ψηφιστεί στην επόμενη ΓΣ της ΕΠΟ, η οποία θα γίνει την 1η Ιουνίου. Από την ΕΠΟ δεν μπορεί να αποκλειστεί νέα προσπάθεια να το «θάψουν» ή να μην το ψηφίσουν. Πάντως, διαπραγματεύονται να μην έχει αναδρομική ισχύ και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές με την ελπίδα να το βάλουν αλλά να το αλλάξουν σε επόμενη ΓΣ!

Όλα τα παραπάνω είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η ΕΠΟ δεν υλοποιεί ολόκληρη την ολιστική μελέτη, παρά διατάξεις που την «βολεύουν»... 

 

Σχόλια