Ο κατήφορος συνεχίζεται: Η ΕΠΟ βγάζει ανακοινώσεις μόνο κατά του Ολυμπιακού και είναι στους ...ρυθμούς των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ


Όταν η ανεξαρτησία γίνεται σκόνη και θρύψαλα! Η ΕΠΟ βρίσκεται σε κατήφορο διαρκείας και δεν χάνει ευκαιρία να βγάζει ανακοινώσεις μόνο κατά του Ολυμπιακού και να παραβλέπει ότι είναι η ομάδα που πληρώνει τα περισσότερα χρήματα στην ομοσπονδία (ποσοστά από τα τηλεοπτικά έσοδα, από τα συμβόλαια, από μεταγραφές παικτών κτλ). «Το έννομο συμφέρον για την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς είναι η ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρία που πληρώνει τα περισσότερα χρήματα στην ομοσπονδία», είναι η επιβεβαίωση των προηγουμένων και ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» στην προσφυγή κατά του Φιλιππούση στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Κι όμως, με την ανακοίνωση της Τετάρτης (23/3), με αφορμή όχι τον τελευταίο παρά άλλους νομικούς ισχυρισμούς των «ερυθρόλευκων», όπως «εγκληματική επιλογή η απόφαση για Φιλιππούση και ζήτημα απιστίας» ή «έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που βγήκε αυτή η απόφαση και δεν έχει γνωστοποιηθεί στα μέλη της επιτροπής σας», δεν ήταν η πρώτη φορά που η ομοσπονδία στράφηκε κατά του Ολυμπιακού. Εννοείται ότι για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε τον κατήφορο στον οποίο βρίσκεται, εννοείται ότι κι αυτή τη φορά «φώναξαν» τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά.

Η ΕΠΟ δεν μπορεί να δεχθεί ότι όχι μόνο ο Ολυμπιακός αλλά και οποιαδήποτε ομάδα δικαιούται να υπερασπίζεται το έννομο συμφέρον της. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομοσπονδία δείχνει ότι έχει λογική στον... αστερισμό των δυο μέτρων και των δυο σταθμών.

Από την μια βγάζει ανακοινώσεις κατά του Ολυμπιακού, από την άλλη κάνει ρουσφέτια στους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Θέλετε και παραδείγματα; 1) Ανέβαλε το μεταξύ τους παιχνίδι κυπέλλου, τινάζοντας στον αέρα το πρόγραμμα της διοργάνωσης, για να πάει ο ΠΑΟΚ ξεκούραστος στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό, στις 30 Ιανουαρίου, 2) Όρισε το υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ ως υποψήφιο για τον τελικό του Conference League 2023, 3) Για να μην αναφερθούμε στις αναβολές του προπερσινού τελικού κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού 0-1.

Με βάση τα παραπάνω, προκύπτει τα εξής ερωτήματα; Ρωτήθηκαν οι σύμβουλοι της ΕΠΟ για την ανακοίνωση; Από πότε η ΕΠΟ υπερασπίζεται έναν υπάλληλό της και δη τον προσωρινό εκτελεστικό διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση; Από πότε θεωρεί ότι οι αποφάσεις της δεν πρέπει να προσβάλλονται στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ υπάρχει σχετική νομολογία;

Συμπέρασμα: Ο Ολυμπιακός έβαλε την «περίπτωση της ΕΠΟ» στη σωστή διάστασή της. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Φιλιππούσης, ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διοίκησή της. Το επιβεβαίωσε με την ανακοίνωσή της.

Σχόλια