Οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε 10 για τον ξυλοδαρμό 15χρονου


ΠΗΓΗ: www.grtimes.gr

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 10 νεαρών που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ξυλοδαρμού με θύμα ένα 15χρονο αγόρι έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό, που είχε οπαδικά κίνητρα, σημειώθηκε τρεις μέρες πριν την δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη, στην περιοχή της Χαριλάου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους εμπλεκόμενους. Συγκεκριμένα διώκονται για: Απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε λίγες μέρες μετά την δολοφονία του Άλκη, μέσω καταγγελίας που έκανε η μητέρα του θύματος σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ανέφερε ότι ομάδα δέκα χούλιγκαν επιτέθηκαν σε δύο αδέλφια, ηλικίας 14 και 15 χρονών, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου, 29 Ιανουαρίου.

Ο 15χρονος πρόλαβε να απομακρυνθεί, ωστόσο οι δράστες κατάφεραν και έπιασαν τον 15χρονο. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν μέχρι που ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου κινήθηκε προς το μέρος τους και έτσι αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο φέροντας κακώσεις στο σώμα και στο κεφάλι.

Μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε από τους γονείς των παιδιών η αστυνομία άρχισε να αναζητεί στοιχεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Κατά την έρευνα ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα που αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και βίντεο με σκηνές από τον ξυλοδαρμό που προβλήθηκε πριν λίγες μέρες από τηλεοπτικό σταθμό.

Σχόλια