Η απίθανη ΕΠΟ «γράφει» την FIFA και την Κυβέρνηση


-«Τρέχουν» για να προκηρύξουν εκλογές για πρόεδρο και να ορίσουν εκτελεστικό διευθυντή τον Φιλιππούση και την Ψαρρόπουλου εκτελεστική γραμματέα. 

-Οι εκλεγμένοι παράγοντες κάνουν αυτό που θέλει ο Φιλιππούσης...

 

Τι είχες ΕΠΟ, τι... είχε πάντα! Εκεί που με την ομοσπονδία νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι, ακόμη και με την ολιστική μελέτη, αδυνατεί να αφήσει πίσω της την ξεπερασμένη νοοτροπία, αυτή που οι FIFA, UEFA έβγαλαν στη σέντρα, μέσω της ολιστικής μελέτης. Για αυτό και στην εκτελεστική επιτροπή της Τρίτης (22/2) θα προκηρύξουν εκλογές για πρόεδρο της ΕΠΟ, ενώ έχουν βάλει και θέμα πρόσληψης Εκτελεστικού Διευθυντή (CEO).

Στην ΕΠΟ πανικοβλήθηκαν, μπροστά στο ενδεχόμενο να μπει πρόεδρος κοινής αποδοχής όπως επίσης και εκτελεστικός διευθυντής (CEO) κοινής αποδοχής. Με άλλα λόγια θέλουν να προλάβουν κυβέρνηση και FIFA, ορίζοντας ΓΣ για εκλογή προέδρου μέχρι τα μέσα Απριλίου και από την Τρίτη (22/2) κιόλας να ορίσουν εκτελεστικό διευθυντή.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά για να δείτε και τον μεγάλο πανικό που βρίσκονται:

Μπορεί η FIFA και η UEFA να ζήτησαν άμεσα εκλογές για πρόεδρο, ενώ το καταστατικό προβλέπει το καλοκαίρι, όμως στην ΕΠΟ δεν το κάνουν για αυτό. Το κάνουν, επειδή ξέρουν ότι θα ανοίξει συζήτηση για πρόεδρο κοινής αποδοχής, όπως ήταν ο Ζαγοράκης που παραιτήθηκε, αλλά και για να μην προλάβει η κυβέρνηση να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, ώστε να ψηφίζουν τα σωματεία που είναι στο μητρώο της ΓΓΑ και όχι οι ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Όσον αφορά στο θέμα του εκτελεστικού διευθυντή (CEO), ο οποίος θα κάνει το κουμάντο στην ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ορίσουν την Τρίτη για να μην τους ζητηθεί, από τις διεθνείς ομοσπονδίες, να προχωρήσουν σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση, όπως αναγράφεται στην ολιστική μελέτη ότι πρέπει να γίνεται για όλες τις διευθυντικές θέσεις. Μάλιστα, η FIFA τους είχε ζητήσει να κάνουν διεθνή διαγωνισμό.

Αυτό σημαίνει ότι βρήκαν εκτελεστικό διευθυντή. Η θα αναβαθμιστεί ο Φιλιππούσης που είναι εκτελεστικός γραμματέας και αν συμβεί αυτό τη θέση του θα πάρει η υπερδιευθύντρια Μυρσίνη Ψαρροπούλου. Αυτό είναι το πιθανό σενάριο...

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ο Φιλιππούσης να παραμείνει εκτελεστικός γραμματέας και η Ψαρροπούλου να γίνει εκτελεστική διευθύντρια. Λένε ότι δεν χρειάζεται να κάνουν διαγωνισμό, επειδή στο καταστατικό έβαλαν ότι «ο πρόεδρος εισηγείται τον ορισμό ή την παύση του εκτελεστικού διευθυντή».

Στην ΕΠΟ έχουν βάλει στο πρόγραμμα τον ορισμό εκτελεστικού διευθυντή στην ΕΕ της Τρίτης, παρότι μέχρι και ο Μάκης Γκαγκάτσης προειδοποίησε, στην προηγούμενη συνεδρίαση, τον Παναγιώτη Δημητρίου ότι δεν έχει δικαίωμα να το κάνει επειδή δεν είναι πρόεδρος αλλά αναπληρωτής πρόεδρος! Τον αγνόησαν ή η σιωπή έχει σχέση με το σενάριο

ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει τον πρώτο λόγο για πρόεδρο και η ΑΕΚ για εκτελεστικό διευθυντή; Εκτός, αν έχουμε «ντέρμπι» στην ΕΕ...

Σχόλια