Ο Αντωνίου... τέλειωσε τον Δημητρίου από υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ: «Πιστεύω ότι πρέπει να είναι ευρύτερης αποδοχής με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά» - Ομολογία ότι τα μέλη της ΕΕ δεν έχουν δει την επιστολή των FIFA, UEFA


Μπορεί ο αναπληρωτής πρόεδρος και προεδρεύων της ομοσπονδίας Παναγιώτης Δημητρίου να έχει δηλώσει ότι δεν ξέρει αν θα θέσει υποψηφιότητα, όμως ο αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου (που ανήκει στο μπλοκ του βορρά) τον... τέλειωσε από υποψήφιο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «ΔΙΚΗ στο OPEN», όταν ρωτήθηκε για το ποιος πρέπει να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ» απάντησε: «Πιστεύω ότι ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι ευρύτερης αποδοχής με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Δημητρίου είναι φίλος μου, αλλά δε φαίνεται ότι είναι ευρύτερης αποδοχής».

Ακόμη, προχώρησε σε... άδειασμα κατά της ΕΠΟ, σχετικά με την επιστολή των FIFA, UEFA: «Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν έχουν δει την επιστολή των FIFA/UEFA. Έχω γίνει δυσάρεστος επειδή τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει. Έχω μιλήσει και για το οργανόγραμμα. Η ανεκτικότητα δείχνει δύναμη λέει ο Δαλάι Λάμα. Δεν γνωρίζω για τα περί “αθόρυβης εφαρμογής της ολιστικής μελέτης από την ΕΠΟ».

Αναλυτικά:

«Ο κ. Αυγενάκης συνομιλεί με τον κ, Κλάτενμπεργκ, με την ΕΠΟ όμως όχι. Πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος, Η αρχή του ποδοσφαίρου, η φυσική του ηγεσία ειναι η ΕΠΟ και το καθορίζουν ο Αυγενάκης με τον Κλάτενμπεργκ, ενώ η ΕΠΟ είναι απούσα. Ο κ. Αυγενάκης όταν αναφέρεται στην ΕΠΟ λέει η εναπομείνασα διοίκηση, η προσωρινή διοικούσα στην ΕΠΟ. Εμείς εκλεχθηκαμε με το νόμο Αυγενάκη.

Προσπαθεί να μας μειώσει. Μας μηδενίζει. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας εξελέγη με το δικό του νόμο. Δεν είμαστε παράνομοι. Και μάλιστα ο νόμος αυτός είχε πολλές αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις, ρατσιστικές, όπως να μη συμμετέχουν πρόσωπα άνω των 70 ετών, αλλά και να μην επιτρέπονται πάνω από τρεις θητείες, τη στιγμή που ο ίδιος έχει εκλεγεί έξι φορές.

Τι σημαίνει εναπομείναντες; Επειδή έφυγε ο κ. Ζαγοράκης; Υπενθυμίζω ότι τον κ. Ζαγοράκη τον πίεσα πολύ να έρθει, γιατί είχα την πεποίθηση ότι θα ήταν χαρά μας να έχουμε μαζί μας τον αρχηγό της εθνικής. Είχε επιφυλάξεις, του είπα έχεις την κυβέρνηση, έχεις τους μεγάλους, έχεις της FIFA. Δεν έγινε πολιτική παρέμβαση στην επιλογή Ζαγοράκη, αλλά προσπάθησαν να βρουν μια ευρύτερα αποδεκτή λύση».

Για το ότι έχει ενάμιση χρόνο να μιλήσει με τον Αυγενάκη:

«Δεν είχα επαφή μαζί του παραπάνω από έναν χρόνο, παρ' ότι ήθελα μια συζήτηση μαζί του. Ημουν στέλεχος της πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας. Ήμουν υποψήφιος σε προηγούμενες εκλογές, με έκοψαν από το ψηφοδέλτιο στις τελευταίες εκλογές. Παρά την πικρία μου που δεν ήμουν στο ψηφφοδέλτιο, ήθελα να μιλήσουμε. Έγινε μια συνομιλία μέσω τρίτου, αλλά εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχω προσωπική επαφή, μετά από μερικά γεγονότα. Και θα σας πω ποια είναι αυτά. Το ένα είναι για τον τελικό του Nations League στο Ηράκλειο. Όταν είδαμε ότι μπορεί να βρεθούμε εκτεθειμένοι απέναντι στις διεθνείς ομοσπονδίες αλλάξαμε την απόφαση, παρ' ότι εγώ στην δεύτερη ψηφοφορία επέμεινα να γίνει στο Ηράκλειο.

Μετά προέκυψε το θέμα των εκλογών και εκεί ο Υπουργός ήθελε διεθνείς ποδοσφαιριστές στη διοίκηση, τέσσερις τον αριθμό. Και η δεύτερη ενόχληση ήρθε από το ότι δεν συμπορευτήκαμε σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να σταματήσει αυτό με την έλλειψη επικοινωνίας με την ΕΠΟ γιατί δεν οδηγεί πουθενά αυτό. Ο κ. Βασιλειάδης συνομιλούσε με τον κ. Γραμμένο και μάλιστα και για το στοίχημα, γιατί αυτό ήταν κάτι που ξεκίνησε από την Ομοσπονδία».

Για την επιστολή της FIFA που διατείνεται ο κ. Αυγενάκης ότι η ΕΠΟ κρύβει και αφορά την άμεση εφαρμογή της ολιστικής μελέτης:

«Δεν είναι αληθές αυτό που λέει ο κ. Αυγενάκης. Δεν υπάρχει κρυμμένη επιστολή. Ήρθε μια επιστολή που μας επαινεί για τη θέση μας και την προσπάθεια που κάνουμε για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας που περιορίσαμε τα οικονομικά, μας δίνει συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την έγκριση της ολιστικής μελέτης και τον τρόπο που οδηγούμε τα οικονομικά μας και ζητά να ενημερώσουμε πώς θα δρομολογήσουμε τα οικονομικά μας επό εδώ και πέρα. Η απάντηση ήταν έτοιμη να φύγει, δεν εγινε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά έφυγε. Η ολιστική μελέτη είναι μια συμφωνία που έγινε μεταξύ των ομοσπονδιών και της ελληνικής κυβέρνησης που ενωματώθηκε στο καταστικό της ΕΠΟ και πέρασε από τη γενική συνέλευση και έκανα μεγάλη προσπάθεια κι εγώ και άλλοι συνάδελφοι γι΄αυτό».

Για την έγκριση της ολιστικής μελέτης:

«Πρέπει να αλλάξει ρότα ο Αυγενάκης. To καταστατικό της ΕΠΟ πρέπει να εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο για να προβούμε στις κινήσεις που πρέπει να αλλάξουμε. Είναι σε αναμονή η έγκριση. Εχω τελειώσει οικονομικά και έχω διατελέσει οικονομικός διευθυντής σε μεγάλη συνεταιριστική οργάνωση και πιστεύω ότι κάτι έχω προσφέρει στην ΕΠΟ».

Για τις βολές που δέχεται ο Φωτιάς και η ΕΠΣ Πέλλας από τον κ. Κούγια:

«Δεν μπορεί να βάλλεται η ΕΠΣ Πέλλας, αν κάνει κάποιο λάθος ο κ. Φωτιάς. Ο κ. Κούγιας όπου βρίσκει μικρόφωνο λέει για τον διαιτητή Γιουματζίδη και τους διαιτητές από την Πέλλα. Ο κ. Κούγιας πώς βγάζει το συμπέρασμα ότι ο Αντωνίου ειναι έκπτωτος; Τον κόσμο τον ποτίζει με την ιδέα ότι είμαι έκπτωτος. Φίλοι μου λένε ότι πρέπει να προσφύγω στην δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Είχα πει και στους νομικούς της ΕΠΟ ότι έπρεπε να γίνουν εξώδικα σε όλους όσοι συνέδεσαν την ΕΠΟ με την εγκληματική ενέργεια κατά του δικαστή. Και μεταξύ αυτών ήταν και ο Υπουργός. Είπε ότι ξεχείλισε το ποτήρι με την ΕΠΟ μετά την επίθεση... Είναι σοβαρά πράγματα αυτά από ένα κυβερνητικό στέλεχος; Ας απευθυνθεί στον κ. Θεοδωρικάκο. Θα αρχίσουμε να πιστεύουμε είναι προβοκάτσια η επίθεση για να σπιλωθεί η ΕΠΟ».

Για τις ενέργειες του Κούγια να κηρυχθεί ο ίδιος έκπτωτος και ακόμη δύο στελέχη της ΕΠΟ:

«Ήταν unfair από τον κ. Κούγια. Η ομάδα του θα μπορούσε να είναι και στη SL1. Όντως η Λάρισα είναι μια μεγάλη ομάδα. Ο κ. Κούγιας μικραίνει τη Λάρισα αλλά όταν άρχισε η διαδικασία αναδιάρθρωσης, είχα πει τότε στον κ. Αυγενάκη ότι πρέπει να κάνουμε αναδιάρθρωση για να διορθώσουμε το λάθος Βασιλειάδη. Μετά την έκανε μόνος του συνομιλώντας μονο με τη SL1 και τη SL2.

Δεν άρεσε ούτε στον ίδιο και το χρέωσε σε μας. Έγινε τέλος Ιουνίου και έπρεπε οι ομάδες της SL2 να πάρουν αδειοδότηση. Υπήρχαν όμως και οι ομάδες της FL που ανέβηκαν. Η Επιτροπή εκτάκτων θεμάτων πήρε μια λάθος απόφαση και είπε να μην πάρουν αδειοδότηση οι άλλες ομάδες. Mε παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι έχει γνωματεύσει η νομική υπηρεσία και εγώ συναίνεσα.

Με το άρθρο 35 αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο και ακύρωσε την απόφαση. Με το άρθρο 80 του καταστατικού επιβάλλονται ποινές και πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει δόλος ή βαριά αμέλεια, οπότε δεν υπάρχει θέμα, αφού κανονιστικά οι ομάδες έπρεπε να είναι εκεί. Παρ΄ όλα αυτά για το θέμα της έκπτωσης θα σεβαστώ την όποια απόφαση λάβει το Διαιτητικό».

Για το ποιος πρέπει να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ:

«Πιστεύω ότι ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι ευρύτερης αποδοχής με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Δημητρίου είναι φίλος μου, αλλά δε φαίνεται ότι είναι ευρύτερης αποδοχής».

Τέλος για τις ενέργειες του εκτελεστικού γραμματέα, Ιάκωβου Φιλιππούση:

«Δεν έχει κάποιο λόγο να μας ενημερώνει. Συνομιλεί με τον Αυγενάκη. Βέβαια παρ' ότι συνομιλεί μαζί του, δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις»

Σχόλια