Η... σαλάτα με τη διαιτησία στο καταστατικό της ΕΠΟ


Έχουμε και λέμε:

1) Με βάση το άρθρο 46 η Επιτροπή Διαιτησίας είναι ανεξάρτητη, παρόλα αυτά θα υιοθετήσει τον κανονισμό της ΕΠΟ, ο οποίος υποβάλλεται στην ΕΕ μόνο για ενημέρωση! Ούτε αλαμπουρνέζικα να τα έγραφαν! Μέχρι τώρα η ΕΠΟ μόνο επικύρωνε τον κανονισμό διαιτησίας. Αναλυτικά:

2) Με βάση το άρθρο 42 η Επιτροπή Διαιτησίας είναι ανεξάρτητη, όμως ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας θα ορίζονται από την ΕΕ της ΕΠΟ κατόπιν εισήγησης της προέδρου της ομοσπονδίας, σε «συνέχεια λήψης συμφωνίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου». Όμως, τι γίνεται αν δεν υπάρχει συμφωνία;

Αναλυτικά η παράγραφος 2 του άρθρου 42:



3) Σύμφωνα με το άρθρο 53 του καταστατικού της ΕΠΟ ξεχάστε ότι ξέρατε καθώς «η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα παρέχει, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της ΕΠΟ, τη συμφωνία της όσον αφορά την υπόδειξη του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας, πριν τον ορισμός τους από την ΕΕ». Στην παράγραφο 3, του ίδιου, αναφέρουν ότι ο ρόλος της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι συμβουλευτικός, δηλαδή δεν είναι δεσμευτικός!

Αναλυτικά:

Ούτε το γόρδιο δεσμό να είχαν φτιάξει!

Στην ολιστική μελέτη αναφέρεται ότι και την επόμενη σεζόν ο πρόεδρος της ΚΕΔ πρέπει να είναι ξένος!

Σχόλια